Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2022

Eurobank Equities: Τα αυτονόητα

Βγάλτε... μάρκες από το Χρηματιστήριο, το χθεσινό μήνυμα της Eurobank Equities. Η ανάκαμψη 11% του ΧΑ -ακολουθώντας τη διεθνή τάση προεξόφλησης λιγότερο επιθετικών κινήσεων από τη Fed στα επιτόκια- δικαιολογεί ένα πέρασμα από το «ταμείο» για κατοχύρωση μέρους των σημαντικών υπεραξιών.

Το 19,01% για τον ΔΤΡ σε διάστημα μηνός όπως και το 7,41% για τον ΔΤΡ δικαιολογούν το αυτονόητο σε περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας με όχι και τόσο ξεκάθαρη συνέχεια. Κοντός ψαλμός, ωστόσο, μεθαύριο ο επικεφαλής της Fed πιθανά «ανοίγει τα χαρτιά» του, οπότε είτε οι long είτε οι short θα αξιοποιήσουν
ανάλογα τις τελευταίες συνεδριάσεις του Αυγούστου. Μήνας που για το ΧΑ δεν εξελίσσεται άσχημα για τους long -κάθε άλλο-, όταν στα ευρωπαϊκά (κυρίως Φρανκφούρτη) μετρούν μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες.

Επί της ουσίας, η χρηματιστηριακή δεν συνιστά «έξοδο» αλλά αλλαγή παιχνιδιού στο πιο αμυντικό από επιθετικό. Να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ, που θα έλεγαν και οι αθλητικοί. Μάλιστα επιλέγει μία 3άδα (ΟΠΑΠ, Motor Oil, Mytilineos), κρατά στο παιχνίδι τον κλάδο της και πολύ ορθά βάζει στα του αγώνα και την πολιτική παράμετρο.

Επ' αυτής η προσέγγιση των αναλυτών της χρηματιστηριακής, ψύχραιμα τεκμηριωμένη, απόλυτα πολιτική όσο και εύλογη, εφιστά την προσοχή μας στο προφανές.

Επίσης την Παρασκευή μάλλον θα έχουμε πιο σαφή εικόνα, αν και η κυβέρνηση με... ντρίπλα (πηγαίνοντας τον χρόνο εξέτασης μία 10ετία πίσω) φαίνεται πως προσπαθεί να αποκρούσει την κύρια επίθεση της αντιπολίτευσης.

Υ.Γ. Το νέο Mega Jackpot των 10.000.000 του Joker, με ρεκόρ στηλών, «τιμολογείται» ήδη από την αγορά.
Με τους επιτελείς του ΟΠΑΠ να ετοιμάζονται μεθοδικά για το FIFA World Cup Qatar 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v