Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2022

Στα ύψη η αβεβαιότητα

Ακόμη μία εβδομάδα αυξημένης μεταβλητότητας και υψηλού ρίσκου η τρέχουσα, με traders και επενδυτές να έχουν εξοικειωθεί στο νέο περιβάλλον, να έχουν προσαρμόσει τις τακτικές τους.

Άλλη μία -πολλοστή- προσπάθεια των Βρυξελλών, προκειμένου να εξευρεθεί ουσιαστική-αποτελεσματική λύση στο ενεργειακό (για αύριο ανακοινώνει η πλευρά της von der Leyen πως θα φέρει νέες προτάσεις), σε μία συγκυρία που σε τρεις εστίες τρέχουν (και) πολιτικές εξελίξεις.

Στο Λονδίνο -όπου και το σοβαρότερο πρόβλημα, καθότι συστημικό-, συντηρητικοί βουλευτές φέρεται να επιδιώκουν την αποπομπή της Λιζ Τρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων (λ.χ. Daily Mail).

Στο Βερολίνο, που σβήνουν φανοστάτες (και τον φωτισμό της περίφημης Πύλης του Βρανδεμβούργου) τα πυρηνικά διχάζουν την 3κομματική κυβέρνηση, με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς (SPD) να συνομιλεί -εκ νέου- με τον υπ. Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

Στη Ρώμη, Μελόνι - Μπερλουσκόνι ερίζουν για τις «καρέκλες», στη Γαλλία συνεχίζεται η απεργία στην Total Energies, με τον Μακρόν να ζητά την έμπρακτη επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης από τη Γερμανία.

Πληθωρισμός Σεπτεμβρίου την Τετάρτη, συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη Πέμπτη (27/10). Με το ευρώ/δολάριο να έχει αντιστάσεις στα 0,9820-0,9850 και στηρίξεις στα 0,9710-0,9650.

Με τις 3.500 μονάδες περιοχή αντίδρασης για τον S&P 500. Στις 3.730 και 3.807 αντιστάσεις, στις 3.540 στήριξη. Και στα καθ' ημάς, κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ με αντίσταση στις 573 και 607 και στήριξη στις 551 μονάδες. Να σημειωθεί ότι ο ΔΤΡ είναι -ίσως ο μόνος- μεταξύ αναδυόμενων και ανεπτυγμένων αγορών με ελάχιστη απόκλιση για να γυρίσει θετικός (από αρχή έτους).

Με ξεκάθαρη long τάση σε βραχυ-μεσοπρόθεσμα διαστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v