Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2023

ΔΕΗ: Περιμένοντας την ENEL

Επιστροφή στα 7 ευρώ η μετοχή, μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία αλλά ανταμείβοντας τους υπομονετικούς και δικαιώνοντας όσους τοποθετήθηκαν σταδιακά από αρκετά χαμηλότερες τιμές. Μεταξύ αυτών και όσοι άρχισαν να «χτίζουν» θέσεις με αφορμή τις εξελίξεις στη Ρουμανία. Ειδικότερα όταν πήρε το exclusivity για διαπραγματεύσεις.

Προφανές, πως η ΔΕΗ του σήμερα ελάχιστη σχέση έχει με αυτήν του χθες καθώς διαδραματίζει -πλέον- κομβικό ρόλο και επιχειρηματικά. Και εννοώ τις διάφορες στρατηγικές κινήσεις που προχωρά με όλους τους μεγάλους της χώρας (στον κλάδο) Motor Oil, Κοπελούζος- Mytilineos τόσο εντός όσο εκτός συνόρων, όπως ενδεικτικά με τη Mytilineos για την αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ρουμανία (μέσω της ΔEΗ Ανανεώσιμες).

Τεχνικά, όπως μετρά ο Ηλίας Ζαχαράκης, μετά την ολοκλήρωση της συσσώρευσης, την υπέρβαση των 5,42 ευρώ (πρώτο stop για short), οι long ενδείξεις πληθαίνουν -όπως και οι εισροές κεφαλαίων. Πλέον τα 7,07-7,20 είναι σημαντική αντίσταση και τα 6,55 έχουν γίνει κύρια στήριξη.

Στα 2,66 δισ. ευρώ η αποτίμηση, με ενδεχόμενη απόκτηση της Enel Romania να εκτιμάται πως θα έκανε τη διαφορά και επενδυτικά/χρηματιστηριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v