Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2022

Mytilineos: Διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης

Μία συνεδρίαση πριν την πρώτη του 2023 και εάν κάποιος θέλει να αναζητήσει τις χαμηλότερου ρίσκου επενδυτικές επιλογές για την ομολογουμένως -εξίσου- δύσκολη συνέχεια θα χρειαστεί να ανατρέξει στο παρελθόν.

Αυτή η αναδρομή αποτυπώνεται σε τετραψήφια απόδοση της μετοχής μίας εταιρείας που εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά και σήμερα αποτιμάται στα 2,83 δισ. ευρώ. Επιστέγασμα η ένταξη (13/5) στον δείκτη MSCI Greece "όνειρο ζωής", όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.

Είθισται τα όνειρα ζωής να κτώνται κόποις και ως τέτοια να διασφαλίζονται για την συνέχεια. "Είμαστε έτοιμοι για εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο" σύμφωνα με τον ίδιο τον επιχειρηματία (28/7) με τον εταιρικό μετασχηματισμό της βασική παράμετρο για την ευόδωση του επόμενου "ονείρου ζωής" του βασικού μετόχου.

Απαραίτητη προϋπόθεση η διαμόρφωση μεγεθών που θα (υπό)στηρίζουν την εισαγωγή σ' ένα χρηματιστήριο λ.χ. του Λονδίνου, συνακόλουθα η ένταξη σε έναν δείκτη όπως ο FTSE 100. Και αυτό προϋποθέτει και ανάλογη κεφαλαιοποίηση.

Ανατρέχοντας σε εκθέσεις ξένων και ελληνικών οίκων η χαμηλότερη τιμή-στόχος είναι τα 26 ευρώ (Wood&Co/1/12 και Citi) αλλά με "κλειδί" κατά την εκτίμηση μου τους λόγους που η S&P αναβάθμισε την εταιρεία σε ΒΒ δύο σκαλιά κάτω από το investment grade διατηρώντας το θετικό outlook με πιθανή αναβάθμιση σε 6-12 μήνες. Και εδώ είναι που η Εθνική χρηματιστηριακή έρχεται και "βλέπει" τα 31,6 ευρώ. Αντιστοιχώντας την σε όρους αποτίμησης παραπέμπει σε μεγέθη FTSE 100.

Με την διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης πειστική εγγύηση σε ταραγμένους καιρούς, όπως προοιωνίζεται και το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v