Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2022

ΧΑ: Με συγκριτικό πλεονέκτημα για το 2023

Με 3,12% για τον ΓΔ έναντι -21% του MSCI Αναδυόμενων Αγορών στο ΧΑ οι επενδυτές ξεκινούν με συγκριτικό πλεονέκτημα το 2023. Από Δευτέρα, με τον Δημήτρη Τζάνα να αναλύει τις προοπτικές για την χρονιά που έρχεται.

Ο διευθυντής επενδύσεων της ΚΥΚΛΟΣ χρηματιστηριακής δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές, τους κινδύνους αλλά και ευκαιρίες, τις προτιμητέες επιλογές. Κρατώ το γεγονός της κεφαλαιοποίησης των 65 δισ. συνολικά των εισηγμένων με τον λόγο ως προς το ΑΕΠ να μειώνεται περαιτέρω στο 30,7% από 36,8% το 2021. Ακόμη μικρότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, διαφορά που πιθανόν να αμβλυνθεί (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα φανεί στην διάρκεια του έτους).

Για το 2023 το σίγουρο είναι πως θα απαιτηθούν στοχευμένες ουσιαστικές πρωτοβουλίες προκειμένου να δρομολογηθεί η προοπτική αναβάθμισης της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Ο Γιάννης Σαρρής, μέλος του δ.σ του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου μιλά στο Euro2day.gr (και τον Στέφανο Κοτζαμάνη) για τις προϋποθέσεις και τα φορολογικά κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν σε Ελληνες ιδιώτες και εισηγμένες εταιρείες.

Ο ΣΕΔ συντάσσεται με τις θέσεις του ΙΟΒΕ (εμπεριστατωμένες από τον Νίκο Βέττα) και της έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη σχετικά με την δημιουργία ειδικού επενδυτικού-αποταμιευτικού λογαριασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v