Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2023

ΓΔ: «Κλειδί» οι 1.035 μονάδες

Στις 1.093,15 ο ΓΔ, μετά τη χθεσινή απαραίτητη «εξαέρωση» (και αυτή ενδοσυνεδριακή), με τον Φεβρουάριο να αποδίδει μέχρι τώρα διψήφιο ποσοστό (11,40%).

Κοινή εκτίμηση πως η ισχυρή αντίδραση (17,57% από αρχή έτους) αιφνιδίασε αρκετούς, άφησε εκτός παιδιάς επίσης αρκετούς, η δε ολιγοήμερη δοκιμασία πέριξ των 1.040-1.050 για τον ΓΔ εξέθεσε τους περισσότερους που προεξόφλησαν διόρθωση προς τις 1.010 μονάδες.

Λήξη μηνός Φεβρουαρίου αύριο, στα Παράγωγα, στα ύψη το intraday/trading, κοντά στα όρια τους πολλοί κωδικοί με margin, συνεπώς απαιτείται μεθοδική διαχείριση, αν και -προσώρας- δεν τίθεται καν ζήτημα ακύρωσης της long τάσης σε μηνιαίο ή από αρχή έτους. Πλην όμως χρειάζεται προσοχή στο εβδομαδιαίο, καθώς το 1,70% είναι εύθραυστο.

Κερδίζοντας και την αυριανή «μάχη» οι long πετυχαίνουν το 9 στις 9 (εβδομάδες με θετικό πρόσημο), στοχεύοντας στην επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς σε διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση -σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση- η επιβεβαίωση των 1.035 μονάδων για τον ΓΔ σε «κλείσιμο» Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη.

Ενδεχόμενο που δεν περιλαμβάνει την εμφάνιση κάποιου... μαύρου κύκνου, συνεκτιμώντας πως 24 Φεβρουαρίου -ένα χρόνο πριν- εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v