Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2023

Μερίσματα: Και ο ΤΙΤΑΝας χώρια...

«Με το δεξί» ξεκίνησε το 2023 σε ό,τι αφορά τις χρηματικές διανομές, καθώς πριν καν συμπληρωθούν 45 ημέρες, 6 όμιλοι έχουν ανακοινώσει ότι θα μοιράσουν 632 εκατ. σημειώνει ο Στέφανος Κοτζαμάνης. Συγκεκριμένα και όσον αφορά στους μεγάλους της αγοράς: Coca Cola 290 εκατ., Mytilineos 171,5 και 157,1 εκατ. η Jumbo.

Μερισματική πολιτική πιο γενναιόδωρη σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, που κατά γενική εκτίμηση της αγοράς θα ακολουθήσουν και άλλοι ισχυροί, λ.χ. ΟΠΑΠ, Motor Oil, Autohellas κ.α., προσδίδοντας ρευστότητα στην αγορά και φόρους στα δημόσια ταμεία.

Σε αυτή τη συγκυρία είναι άξια αναφοράς η διαφοροποίηση της διοίκησης της ΤΙΤΑΝ -κρίνοντας και από τη χθεσινή παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών και όσα είπε ο Μιχαήλ Κολακίδης-, που το πιθανότερο είναι να επιλέξει για ακόμη μία χρήση την επιστροφή κεφαλαίου αντί για διανομή μερίσματος που επέλεξαν οι παραπάνω όμιλοι.

Για μερίδα χρηματιστών, φάουλ της διοίκησης, συνεκτιμώντας το γεγονός πως ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι πρόεδρος και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Θεωρητικά θα περίμενε κάποιος να δίνεται το καλό παράδειγμα, που λένε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v