Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2023

Motor Oil: Στοχεύοντας τα 3 δισ. ευρώ

Ημέρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων 2022 και μερίσματος που θα διανεμηθεί σε μετόχους/επενδυτές επιπλέον του 0,40 ευρώ/μετοχή που έχει ήδη δοθεί.

Στο 1,10 ευρώ/μετοχή το υπολόγιζε η Optima Bank (σε ανάλυσή της την Πέμπτη), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Στα 24,34 ευρώ η τιμή της μετοχής μετά από άνοδο 2,79% την προηγούμενη εβδομάδα και 11,55% από την αρχή του έτους. Με ξεκάθαρα long τάση σε διαστήματα μηνός, 3μήνου, 6μήνου και με απόδοση 64,68% σε διάστημα 52 εβδομάδων η Motor Oil αναδεικνύεται σε ένα από τα ισχυρά χαρτιά των αγοραστών, με σταθερή εισροή ξένων κεφαλαίων κυρίως μεσομακροπρόθεσμου προσανατολισμού. Συνακόλουθη η σταδιακή ενίσχυση των θέσεων ξένων funds στο μ.κ. ενισχύεται από την παραδοσιακά ισχυρή μερισματική πολιτική της διοίκησης.

Αποτέλεσμα, η καταγραφή υψηλών (12ετίας) στα 25,82 ευρώ (τέλη Φεβρουαρίου), στη συνέχεια ο σχηματισμός «διπλού πυθμένα» με χαμηλό τα 20,82 ευρώ, περιοχή επανατοποθέτησης «ισχυρών χεριών» προσβλέποντας στην ανακοίνωση μεγεθών 2022.

Σταθερή η ενίσχυση της «βαρύτητας» (στη στάθμιση) της μετοχής, με την αποτίμηση να διαμορφώνεται στα 2,696 δισ. ευρώ, ανεβαίνοντας στην 9η θέση της σχετικής κατάταξης. Σε απόσταση αναπνοής από την Alpha Bank, που αποτιμάται στα 2,703 δισ., με ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανατροπής.

Και με βλέψεις των αγοραστών για υπέρβαση του ορίου των 3 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v