Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2023

Wall Street: Παράμετρος Τραμπ

Σε μια συγκυρία που στις ΗΠΑ δεν έχει επανέλθει πλήρης εξισορρόπηση στον περιφερειακό χρηματοπιστωτικό κλάδο και η στεγαστική πίεση βρίσκεται είναι έντονη, πανίσχυροι οίκοι Citi-JPMC προειδοποιούν για ηρεμία πριν την καταιγίδα, ενώ κορυφαίοι παράγοντες (λ.χ. Mohamed A. El-Erian) εκτιμούν πως η Fed κάνει λάθη που θα γραφτούν στην ιστορία, προχωρά η ποινική δίωξη Τραμπ.

Πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ -με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει- και αναλυτές όπως ο Joshua Chaffin να θεωρούν πως η παραπομπή του κινδυνεύει να οδηγήσει τη βαθιά διχασμένη χώρα σε νέο χάος (Financial Times/1/4), θα έλεγε κάποιος πως το κλίμα (και) στη Wall Street παραμένει ευμετάβλητο και η ίδια η αγορά ευάλωτη σε μη προβλέψιμες εξελίξεις.

Θα μπορούσε η παραπομπή Τραμπ να λειτουργήσει ως αφορμή αστάθειας ή ως θρυαλλίδα καταστάσεων που θα έχουν ίσως και επενδυτικό/χρηματιστηριακό αντίκτυπο; και αν όχι άμεσα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα; Οι εκτιμήσεις, αναλύσεις των ειδικών διίστανται, πλην όμως είναι μία επιπλέον παράμετρος (δυνητικής) αστάθειας που έχει υπεισέλθει (και) στα της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v