Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2023

Η ευκαιρία των mid caps

Στη Γενεύη «χτυπά η καρδιά» των mid caps σήμερα. Η πρώτη από τις τρεις ημερίδες της ΕΧΑΕ σε ευρωπαϊκές αγορές προκειμένου να προβληθεί η λεγόμενη «μεσαία κεφαλαιοποίηση» -για πολλούς η «δεξαμενή» των μελλοντικών επενδυτικών επιλογών των ξένων.

Cenergy Holdings (*), ElvalHalcor, AustriaCard, BriQ Properties, Dimand, Profile, EXAE, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Πλαστικά Θράκης και Entersoft το 13άρι των εισηγμένων, που παρουσιάζονται στην ελβετική πόλη.

Η ΕΧΑΕ έχει προγραμματίσει άλλες δύο ημερίδες: Παρίσι (22 Ιουνίου), Φρανκφούρτη (31 Οκτωβρίου), πρωτοβουλίες αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση, της εμβάθυνσης της αγοράς. Στο πλαίσιο της ουσιαστικής προετοιμασίας, προκειμένου να είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα της επανόδου στην κατηγορία των ανεπτυγμένων (12 Ιουνίου 2013 υποβαθμίστηκε από την MSCI).

Πλην όμως είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, ο ΧΑΜαιλέων έχει θίξει μία πτυχή στις 9 Ιουνίου. Αλλά και οι σχέσεις μεταξύ των παραγόντων της ίδιας της αγοράς, ακόμη και όσων αφορούν σε αυτές της διοίκησης με τους εργαζόμενους της ΕΧΑΕ, τους χρηματιστές, τους επαγγελματίες της αγοράς. Ειδικότερα, για όσα όχι θετικά διαδραματίστηκαν στη Γ.Σ. της ΕΧΑΕ -με επίμαχο θέμα τις αμοιβές της διοίκησης- με καταψήφισή τους από σημαντικό ποσοστό μετόχων- θα αναφερθούμε διεξοδικά όταν θα έχουμε σαφή εικόνα: λόγο-αντίλογο από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

(*) πρώην mid cap η Cenergy Holdings, των 1,131 δισ. τύποις στον FTMidCap, πλέον, από Δευτέρα 19 Ιουνίου, στον FTSE25. Ενδεικτική περίπτωση μεγέθυνσης (επιχειρηματικής, οικονομικής, επενδυτικής) εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v