Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2023

Lavipharm: Μπορεί να αποτελέσει turnaround story;

Εμφανής βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στο πρώτο 6μηνο: ενοποιημένες πωλήσεις -μετά την αφαίρεση των rebates και clawback- στα 29,5 από 21,2 εκατ.-το αντίστοιχο διάστημα του 2022-, αυξημένες κατά 39%.
Κέρδη ebitda στα 6,1 από 3,7 εκατ., κέρδη μετά φόρων σε 2,2 από 1,9 εκατ. με καθαρό δανεισμό 18,8 εκατ., με τα ταμειακά διαθέσιμα να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος δανεισμού.

Σχετικά με την αναχρηματοδότηση δανεισμού που έχει καταστεί βραχυπρόθεσμος λόγω λήξης του την 31/12/2023, την 6/9/2023, η Optima bank ενέκρινε τους βασικούς όρους χρηματοδότησης μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 10,5 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας.

Με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τους αρχικούς στόχους, η διοίκηση του Τηλέμαχου Λαβίδα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στην αναζήτηση νέων διαθέσιμων πρότυπων φαρμακευτικών προϊόντων, σύμφωνα με τον Στέφανο Κοτζαμάνη (σχετικά στις 7 Ιουλίου).

Η εισηγμένη -η μόνη εκπρόσωπος του εύρωστου/δυναμικού κλάδου της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας στο ΧΑ- προετοιμάζει την είσοδό της στην ελληνική αγορά φαρμακευτικής κάνναβης -η μία από τις δύο με κλεισμένη συμφωνία με την Tikun Europe (για την εμπορική διάθεση των προϊόντων της) 5ετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με αναλυτές, το συγκεκριμένο στοίχημα είναι από αυτά που μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη μεγέθυνσης/μόχλευσης, μένει να φανεί ωστόσο εάν θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μπαλούμη -οικονομικός διευθυντής της Lavipharm- ο αρχικός στόχος για πωλήσεις 59,7 εκατ. θα ξεπεραστεί κατά διψήφιο ποσοστό. Στα 113,1 εκατ. η αποτίμηση της εισηγμένης, στο 0,674 ευρώ η μετοχή- έχει «διπλώσει» από την τιμή της αμκ- με άνοδο 11,52% στο 3μηνο και 75,52% το 2023, για αρκετούς αποτελεί ένα από τα στοιχήματα επαναφοράς.

Μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ο Chief Financial Officer της εισηγμένης σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξή του " target="_blank">εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v