Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2023

ΕΧΑΕ: Κανονισμοί υπάρχουν, αλλά...

«Τέλος τα αστεία» με το free float, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης των συντακτών.

Αναλυτικό το ρεπορτάζ του Στέφανου Κοτζαμάνη για την προώθηση νέου κανονισμού λειτουργίας για τις εταιρείες της Κύριας Αγοράς, που βρίσκεται ένα στάδιο πριν την έγκρισή του από την Κεφαλαιαγορά.
Επιδίωξη του ceo της ΕΧAΕ μέσα από αυτή την κίνηση είναι να αυξηθεί η εμπορευσιμότητα και να ενισχυθεί η διαφάνεια.

Καλές οι προθέσεις του Γιάννου Κοντόπουλου, όπως και των προκατόχων του -όλων όσων ενθυμούμαι από το μακρινό 1986/87, καλά τα λόγια, οι σχεδιασμοί-ασκήσεις επί χάρτου στην πλειονότητά τους, δυστυχώς. Δεν θα παραπέμψω λ.χ. στη σκέψη για εισαγωγή και διπλή διαπραγμάτευση μετοχών ναυτιλιακών της ποντοπόρου -εισηγμένων κυρίως στο NYSE- από την εποχή Σπύρου Καπράλου η ΕΧAΕ μάς επικοινωνούσε τα φιλόδοξα σχέδιά της, το αποτέλεσμα γνωστό. Δεν θα παραπέμψω σε δηλώσεις του ιδίου νυν επικεφαλής της ΕΧAΕ για νέες εισαγωγές εταιρειών-ουσιαστική εμβάθυνση της αγοράς, δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση κεφαλαίων, ούτε την πρόσδεσή της στο «άρμα» της Morgan Stanley -επιλογή που δεν έτυχε και της θετικότερης αντιμετώπισης από την επενδυτική κοινότητα.

Θα παραπέμψω μόνο στην πληθώρα κανονισμών που εξαγγέλθηκαν και ουδέποτε εφαρμόστηκαν στην πράξη και επί της ουσίας. Δυστυχώς για την αγορά μας, πολλαπλάσιοι αυτών που ίσχυσαν και των ακόμη λιγότερων που απέδωσαν.

Το αποτέλεσμα «γράφεται» και αυτές τις ημέρες στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v