Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2023

Cenergy Holdings: Και χωρίς τους Δανούς

Στα 6,93 ευρώ, και άνοδο 129,47% για το 2023 η μετοχή της Cenergy Holdings είναι μακράν η αποδοτικότερη από τις εισηγμένες του ευρύτερου ομίλου. Στα 5,19 ευρώ η μετοχή της Viohalco με 29,59%, με μόλις 2,96%(!) της ElvalHalcor στο 1,668 ευρώ.

Σε όρους αποτίμησης διαμορφώνεται στο 1,317 δισ. έναντι 1,345 δισ. της Viohalcο, που έχει το 79,78% του μ.κ. της πρώτης.

Τις υποθήκες για ανοδική πορεία και το 2024 βάζει ο όμιλος, όπως ανέλυε ο Στέφανος Κοτζαμάνης, με τα οικονομικά μεγέθη 9μήνου να αποτελούν εδραία βάση για τη συνέχεια.

Η πρόθεση της διοίκησης για διεύρυνση της ελεύθερης διασποράς γνωστή, καταγεγραμμένη, έχει επιχειρηθεί μάλιστα μία-δύο φορές, πλην όμως λόγοι και αποτίμησης λειτούργησαν ανασταλτικά.

Ο ΧΑΜαιλέων τη συμπεριλαμβάνει στα (δυνητικά) placements, σε μία περίοδο που η Cenergy Holdings αναλαμβάνει το ένα έργο μετά το άλλο, κυρίως εκτός συνόρων, εδραιώνοντας τη διεθνή παρουσία της. Με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το σίγουρο είναι πως η εισηγμένη διαγράφει σταθερά ανοδική πορεία, ασχέτως της τύχης που θα μπορούσε να έχει η συμφωνία με την Orsted. Συμφωνία που, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες (του ΧΑΜ), πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ευοδωθεί, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δανέζικος όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v