Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2023

ΤΙΤΑΝ: Η επιστροφή

Ηταν τέλη Ιανουαρίου 2023, όταν η στήλη αναφερόταν στην έκπληξη του ΤΙΤΑΝα (στις 26 Ιανουαρίου) με αφορμή την ισχυρή άνοδο της μετοχής. Τότε, με 6,66% στα 14,42 ευρώ, με (ασυνήθιστα) αυξημένες συναλλαγές. Ανοδος που προετοιμαζόταν μεθοδικά από τις πρώτες συνεδριάσεις του έτους, με αποτέλεσμα το διόλου ευκαταφρόνητο 20% (έως την 25η Ιανουαρίου).

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, με τη μετοχή πλέον στα 20,80 ευρώ νέο υψηλό 57 μηνών, με μεταβολή 72,47% για φέτος. Αποτέλεσμα των μεθοδικών ενεργειών της διοίκησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν τελευταία με την ιδιωτική έκδοση ομολόγου ύψους 150 εκατ. και τις προβλέψεις για αποτελέσματα έτους πάνω από τις αρχικές προβλέψεις.

Αποτίμηση στο 1,629 δισ. αλλά με την εσωτερική αξία της θυγατρικής ΤΙΤΑΝ America να αποτιμάται σε ένα (δυνητικό) ΙΡΟ στο 1,5 δισ. δολάρια. Eκτός δείκτη MSCI Standard Greece, από τον Μάιο του 2020 -τότε μαζί με Εθνική, Eurobank και Alpha Βank-, είναι, σύμφωνα με χρηματιστές, σε δυναμική επαναφοράς.

Οι τρεις τράπεζες επανεντάχθηκαν σταδιακά στον Δείκτη, όπως και συγκεκριμένα blue chips. Φαίνεται πως προετοιμάζεται η επιστροφή και του ομίλου TITAN Cement. Πότε; Κάποια στιγμή το 2024, στην αναθεώρηση των δεικτών MSCI Ανοιξη ή Φθινόπωρο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v