Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2023

Με τη «ματιά» του Ηλία

Τρεις συνεδριάσεις μένουν για το (επενδυτικό) κλείσιμο του 2023. Με τη «ματιά» του Ηλία Ζαχαράκη η σημερινή ανάρτησή μας, με ένα θερμό ευχαριστώ στον -εδώ και χρόνια- φίλο Ηλία (διευθύνοντα σύμβουλο
της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Το 2023 είχε αρκετές συγκινήσεις, σημαντικά deals αλλά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από πολλά χρόνια. Πλέον οι προσδοκίες μεγαλώνουν, σε μία οικονομία που οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα καταφέρει κόντρα στο ρεύμα να έχει σημαντική αύξηση στο ΑΕΠ, με τους συμμετέχοντες να αυξάνονται εκθετικά τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στο χρηματιστήριο.

Από την άλλη, οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο μπορεί να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την αγορά, αν και καλό θα ήταν σε αυτό το κομμάτι να κρατάμε μικρό καλάθι, έχοντας την πολυτέλεια και χωρίς μειώσεις επιτοκίων να έχουμε πρόβλεψη για 2,5% αύξηση στο ΑΕΠ. Τεχνικά το 1.258 συνεχίζει να είναι το stop μας σε ημερήσιο γράφημα και επόμενο μέλημά μας να είναι η κατοχύρωση του υψηλού του 2023, που είναι στις 1.350 μονάδες. Η αγορά κινείται χωρίς υπερβολές και με rotation ανά κλάδο, μιας και οι τζίροι είναι σε χαμηλές πτήσεις.

Η ζώνη του 1.325-1.350 είναι το «κλειδί» για την συνέχεια στον Βορρά και το 1.258 το μαξιλαράκι μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v