Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2023

Ξυπνώντας τον κοιμώμενο γίγαντα

Και μόνο ο τίτλος προϊδεάζει για κάτι σημαντικό, και όντως. Ο λόγος για το 1ο Συνέδριο της Ενωσης Ελληνικών Ναυπηγείων, που δημιούργησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Στις εργασίες του συνεδρίου, εκτός από τις επίσημες ομιλίες και χαιρετισμούς θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, ειδικά όσον αφορά τις συναρπαστικές τεχνολογικές εξελίξεις στην Ενέργεια, που αφορούν όχι μόνον τα πλοία του εμπορικού μας στόλου αλλά και τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Για το απόγευμα, η συζήτηση του εφοπλιστή Πέτρου Παππά (προφανώς θα δώσει λεπτομέρειες και για τη σημαντική συγχώνευση της Star Bulk με την Eagle Bulk, που δημιουργούν έναν παγκόσμιο κολοσσό στα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, ένα σχήμα με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,1 δισ. δολαρίων).

Αλλά και ο Κυριάκος Μάγειρας, ο οποίος θα δώσει το παρασκήνιο της 10ετούς συμφωνίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας με το Attica Συμμετοχών, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Για να δούμε, εάν η... αφύπνιση του όντως κοιμώμενου γίγαντα -ενός τόσο νευραλγικού κλάδου για την οικονομία- θα μπορούσε να έχει και επενδυτικό αποτύπωμα, ευρύτερο της εισηγμένης Αttica Συμμετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v