Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2023

Folli Follie: Τίτλοι τέλους, αλλά...

Τίτλοι τέλους σήμερα για την Folli Follie. Χρηματιστηριακά όμως, καθώς αφορά την παλιά εταιρεία -την "πέτρα" του -κατά γενική εκτίμηση- μεγαλύτερου επιχειρηματικού/επενδυτικού σκανδάλου στην χώρα.

Αντί άλλης αναφοράς παραπέμπω σε Αποψη του Γιώργου Παπανικολάου με τον εύγλωττο τίτλο «Σκάνδαλο Folli Follie: Οι τρύπες, οι δικαιολογίες και οι προηγούμενοι ισολογισμοί», άρθρο του από τη μακρινή 27η Σεπτεμβρίου 2018.

Μακρινή όντως, αλλά μέχρι και σήμερα όσον αφορά στο επίδικο η υπόθεση -ως προς το βασικό νομικό σκέλος της- σέρνεται...με ρυθμούς που και μία χελώνα θα θύμιζε Γιουσέιν Μπολτ. Από αναβολή σε αναβολή η περιβόητη πια δίκη των μελών του Δ.Σ. προεξαρχόντων των ιδρυτών της Folli Follie, Κουτσολιούτσων.

Για τις 10 Ιανουαρίου η νέα δικάσιμη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι οποίοι παραπέμπουν στο άρθρο 84/παράγραφος 3-νέος Ποινικός Κώδικας (2019). Τι προβλέπεται με το συγκεκριμένο; ελαφρυντικό για οποιονδήποτε κατηγορούμενο από την στιγμή που θα βεβαιωθεί πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξε υπέρβαση της ευλόγου χρονικής διάρκειας της διαδικασίας -δίχως την δική του υπαιτιότητα.

Ποια είναι η εύλογη χρονική διάρκεια; 3ετής... δηλαδή η δίκη που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου 2022 εάν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2025 -πρωτόδικα- η υπεράσπιση θα δικαιούται να επικαλεσθεί την συγκεκριμένη πρόνοια. Προφανώς, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αυτό συνιστά την βασική υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων.

Αυτή η πλευρά του σκανδάλου είναι η μία όψη της υπόθεσης, γιατί η άλλη αφορά στην προσπάθεια της διοίκησης (υπό τον Γιώργο Σάμιο) να κρατήσει σε λειτουργία την εταιρεία που προέκυψε από την παλιά, που απασχολεί περί τους 1.100 εργαζομένους με ότι αυτό συνεπάγεται για μία εν λειτουργία επιχείρηση.

Σε αντίθεση από μία πτωχευμένη, όπως κινδυνεύει να καταστεί η "νέα Folli Follie" μετά την δικαστική εμπλοκή για την άρση ή όχι περιουσιακών στοιχείων (περίπου 34 εκατ.) ζωτικής σημασίας για την βιωσιμότητά της.
Στις 23 Ιανουαρίου η εκδίκαση της.

Παρότι η αρχική απόφαση ήταν ευνοϊκή για τη μεταβατική διοίκηση, η αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Aρείου Πάγου Aχιλλέας Zήσης -ουσιαστικά ακυρώνοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Eφετών- ξαναμπλόκαρε την σχετική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v