Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2024

Τεχνικές συντεταγμένες

Στις παρυφές των 5.000 μονάδων ο S&P 500, οι 5.063 είναι -ήδη- η επόμενη ορατή «κορυφή». Στις 4.945 μονάδες η κοντινότερη σημαντική στήριξη. Προσοχή χρειάζεται το θέμα της «στεγαστικής πίστης» (και δη των εμπορικών ακινήτων, μετά και τις απαντήσεις Γέλεν στη Γερουσία πως ο συγκεκριμένος κλάδος θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα).

Θυμίζω την προ έτους κρίση με τις περιφερειακές τράπεζες -Silicon Valley Bank- και το πρόγραμμα χρηματοδότησης/στήριξης (Bank Term Funding Program). Για το ΧΑ, υπό κανονικές συνθήκες στις διεθνείς αγορές, η long τάση δεν έχει θέμα διατηρησιμότητας μεσοπρόθεσμα, με τον ΔΤΡ έχοντας υπερβεί τις 1.209 (νέο ανώτερο stop, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη) να «βλέπει» προς τις 1.266 μονάδες. Στήριξη στις 1.160 (stop για long θέσεις).

Για τον FTSE 25 η αντίσταση των 3.436 θέλει προσοχή, στις 3.385 η στήριξη. Οσον αφορά στον ΓΔ, την προηγούμενη εβδομάδα δοκιμάστηκε τρεις φορές το άνω όριο του (εβδομαδιαίου) καναλιού (1.415-1.420), ισάριθμες λειτούργησε ενεργοποιώντας πωλήσεις. Μόνο πειστική υπέρβαση των 1.425 μονάδων θα ενίσχυε -βραχυπρόθεσμα- την ανοδική φορά, στήριξη στις 1.387 μονάδες.

Ενδεχομένως η ανακοίνωση μεγεθών Coca Cola HBC-Πειραιώς μεθαύριο, συνδυαστικά με το ενδεχόμενο νέων πωλήσεων/αγορών σε συγκεκριμένα blue chips να διαμορφώσουν την τάση.

Μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα η 3μηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v