Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2024

Οι τέσσερις εξαιρέσεις του μίνι sell off

ΚΡΙ ΚΡΙ, Elinoil, Entersoft και Δομική Κρήτης ήταν τέσσερις από τις λιγοστές εξαιρέσεις μετοχών που είχαν πορεία κόντρα στο χθεσινό μίνι sell off.

Για την ΚΡΙ ΚΡΙ δεν χρειάζονται και πολλά, από τις εισηγμένες/μετοχές με ούτε έναν εγκλωβισμένο από την εισαγωγή της στο ΧΑ.

Στην Παράλληλη Αγορά το 2003, έκτοτε σταθερά ανοδική η πορεία τόσο επιχειρηματικά όσο και επενδυτικά.

Στα 11,10 ευρώ η μετοχή, στα 367 εκατ. η αποτίμηση, στα 13,6 ευρώ η τιμή-στόχος από τη Eurobank Equities.

Εάν αποδώσει το φλερτ με τη Walmart, όπως αναφέρει η Αλεξάνδρα Γκίτση, τότε η εισηγμένη αλλάζει για τα καλά κατηγορία, τόσο απλά.

Elinoil, περίπτωση ειδικών συνθηκών, έχει απασχολήσει την κοινότητα και πριν τις τραγικές εξελίξεις. Ο χθεσινός τζίρος των 110 χιλ. με άνοδο της μετοχής 4,36% στα 2,87 ευρώ αναζωπύρωσε σενάρια που κάνουν λόγο για εκ νέου κρούσεις με σκοπό ενδεχόμενη μετοχική συμμετοχή.

Entersoft, η μία πλευρά -Olympia Group-Rucio κ.λπ. ενισχύει τη θέση της, αγοράζοντας πάνω από την τιμή της δημόσιας προσφοράς.

Είναι όμως και η άλλη -Barca Capital-Axion κ.λπ.- που συγκεντρώνει ένα ποσοστό 18% ενδεχομένως και 28% που θεωρεί fair value τα 10 ευρώ.

Η συνέχεια επί του ταμπλό, με θεατή την Κεφαλαιαγορά.

Δομική Κρήτης, και μόνο που με τη χθεσινή νέα άνοδο 1,95% στα 4,70 ευρώ φθάνει σε υψηλά 23ετίας και αποτιμάται πλέον στα 74,6 εκατ., χρήζει αναφοράς.

Μονόδρομος η συνένωση μεσαίων δυνάμεων του κλάδου, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε έργα «ανώτατου προϋπολογισμού», σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Κούτρας, έχοντας αποκτήσει το 29,31% στο 0,90/μτχ. είναι ο κατ' αρχήν ωφελημένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v