Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2008

Ο ευτελισμός της μετοχικής ιδέας

Ο πλήρης ευτελισμός της μετοχικής ιδέας, η ολοκληρωτική ακύρωση της ισονομίας -βασικού συνταγματικού δικαιώματος κάθε πολίτη-, η χωρίς συστολή περιφρόνηση του κάθε μικροεπενδυτή, ασφαλισμένου, μεσαίου επαγγελματία και γενικότερα όλων όσοι ΔΕΝ είναι ενταγμένοι στον κλειστό πυρήνα του συστήματος αναδείχτηκαν από την προχθεσινή συνεδρίαση.

Ο λόγος για την… περιβόητη πλέον μεταβίβαση από το Δημόσιο του 3% του ΟΤΕ στην DeutscheTelekom, στην ιλιγγιώδη -και κατ' αποκλειστικότητα για το Δημόσιο- τιμή των 29 ευρώ, όταν η μετοχή στην ίδια συνεδρίαση έγραφε από 11,1 έως 11,7 ευρώ.

Το γεγονός, λόγω αρνητικής συγκυρίας και… συνολικότερου χαμηλού βαρομετρικού, έκανε αλγεινή εντύπωση, δικαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό όσα καταμαρτυρούν απλοί επενδυτές στο σύστημα και την αποστροφή (ή μήπως αλαζονεία;) που δείχνει απέναντι στο επενδυτικό πόπολο το οικονομικό επιτελείο όλα αυτά τα χρόνια.

Θα πείτε, τι μπορούσε να κάνει το Δημόσιο από τη στιγμή που μεθοδεύτηκε κατ' αυτόν τον τρόπο η διάθεση του 3% και κάποια στιγμή θα περνούσε μέσα από την αγορά. Σύμφωνοι, αλλά μερικά πράγματα έχουν και τη σημειολογική τους έννοια, αν μη τι άλλο.

Πόσο μάλλον όταν οι καιροί δεν είναι εύκολοι για τους πολλούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v