Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2008

Μετοχικές ανακατατάξεις στον Τηλέτυπο...

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο μετοχικών μεταβολών στον Τηλέτυπο χρηματιστηριακοί κύκλοι.

Σχετίζουν τις πιθανές κινήσεις στην εισηγμένη, με τη γενικότερη ρευστότητα που επικρατεί σε επιχειρηματικό, και όχι μόνο, επίπεδο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης αναδιαρθρώνει τις τελευταίες εβδομάδες το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών του και φέρεται να εξετάζει την προοπτική εκχώρησης της συμμετοχής που έχει χτίσει σταθερά από την αρχή του έτους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Η θέση του εφοπλιστή υπολογίζεται πως συνολικά φτάνει στο 4,5% ίσως και λίγο ψηλότερα του 5%.

Μέχρι τώρα οι ισορροπίες παραπέμπουν μετοχικά σε προβάδισμα του Πήγασου (ελέγχει το 25,76%), έναντι του ΔΟΛ (συμμετέχει με 22,1%).

Το ενδιαφέρον είναι πως στο Μ.Κ. του Τηλέτυπου, ισχυρή μειοψηφική θέση, αλλά κατά πάσα πιθανότητα χαμηλότερη του 20%, διατηρεί μέσω εταιριών του ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο όμιλος κινείται μεθοδικά τις τελευταίες εβδομάδες στην κατεύθυνση ενίσχυσης της μετοχικής του θέση στο Μεγάλο Κανάλι.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η πιθανή εκδήλωση πρόθεσης του Β. Ρέστη δεν σχετίζεται, προς ώρας, με τη θέση που έχει στον ΔΟΛ.

Εκεί οι ισορροπίες είναι ξεκάθαρες, καθώς ο Χρ. Λαμπράκης ελέγχει άμεσα το 32,2%, ο Στ. Ψυχάρης το 25,6% και ο εφοπλιστής περίπου το 15,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Να σημειωθεί, επίσης, πως οι σταθερές αγορές και η συγκεκριμένη διασπορά των δύο εταιριών έχουν συμβάλει στη συντήρηση της αποτίμησης των δύο εισηγμένων σε υψηλά για τα δεδομένα της αγοράς επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο ΔΟΛ υπολείπεται 18,2% από την τιμή αρχής έτους, με τη χρηματιστηριακή αξία να διαμορφώνεται στα 171 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή του Τηλέτυπου, από τις μετρημένες με κέρδη για φέτος, κρατά 51,5% θετική απόδοση από τα 4,54 ευρώ (τιμές Ιανουαρίου).

Η χρηματιστηριακή αξία του Τηλέτυπου κυμαίνεται στα 237 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v