Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2009

Η κίνηση Φιλιππίδη που κερδίζει τις εντυπώσεις

Επικοινωνιακή ξε-επικοινωνιακή η κίνηση του Α. Φιλιππίδη να προχωρήσει σε περικοπή των αποδοχών του φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Εκτίμηση κορυφαίου τραπεζικού παράγοντα -και μάλιστα ερυθρόλευκων αισθημάτων- που εν μέρει αποδίδει το κλίμα και την... καλή μαρτυρία που διαμορφώνεται στον κλάδο. Σε μία συγκυρία ευαίσθητη και ιδιαίτερη θα λέγαμε.

Όμως κατά γενική εκτίμηση αποτελεί ενέργεια που μπορεί να σηματοδοτήσει μέχρι και... ανατροπές, όπως εκτιμούν ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες ενόψει αλλαγών στις ΔΕΚΟ, στους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά και στις εξελίξεις που κυοφορούνται στον τραπεζικό κλάδο.

Οι αναμενόμενες αλλαγές σε επιχειρήσεις Δημόσιου συμφέροντος μπορεί να έχουν ως γνώμονα την κίνηση του προέδρου του Τ.Τ., καθώς στο τραπέζι των ονομάτων που έχουν "πέσει" τελευταία συνεκτιμάται και η παράμετρος των αποδοχών.

Ορισμένοι μάλιστα κάνουν λόγο μέχρι και για προσπάθεια σύνδεσης αποδοχών-απόδοσης, αποτελεσματικότητας. Φιλόδοξη πρόταση, η οποία όμως φέρεται να είναι στον "κατάλογο ιδεών" που έχουν εισηγηθεί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Είναι μάλιστα ενδεικτικό, πως δέσμη τέτοιων ιδεών έχει επιχειρηθεί να αποτυπωθεί και δημοσκοπικά σε σχετική έρευνα που θα δημοσιευθεί σε φύλλο της Κυριακής.

Από την άλλη η κίνηση του προέδρου του Τ.Τ. γίνεται σε μια περίοδο όπου ο ένας μετά τον άλλο οι τραπεζικοί όμιλοι προχωρούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, καθώς εντάσσονται στις ρυθμίσεις του περίφημου πακέτου των 28 δισ. ευρώ.

Και αν το θέμα της εκπροσώπησης του Δημοσίου στη διοίκηση των ομίλων ρυθμίστηκε, "π ά γ ω σ ε" αυτό που αφορά στην εύλογη αναπροσαρμογή των αποδοχών των μεγαλοστελεχών σε μία πιο κοινωνικά ευαίσθητη και πολιτικά ορθή κλίμακα.

Και αυτό κατά γενική ομολογία μετρά στη συνείδηση της αγοράς και του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v