Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2009

To ράλι του Dow, η τεχνική ανάλυση και το ΧΑ

Η δεύτερη βιαιότερη ανοδική αντίδραση που έχει σημειωθεί στην ιστορία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς υποχρεώνει ακόμη και νουνεχείς αναλυτές - παίκτες να αναθεωρήσουν την επενδυτική τακτική και τη στάση τους απέναντι στην τεχνική προσέγγιση των αγορών.

Από τη στιγμή που αυτό συμβαίνει για το επενδυτικό καλό (ευρύτερα εννοούμενο), η ένταξη νέων ιστορικών στοιχείων - παραμέτρων και η επανεξέταση της τρέχουσας συγκυρίας αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρουν παρατηρητές της Wall, το 10ήμερο ράλι του Dow Jones είναι το μεγαλύτερο σε έκταση από μία ανάλογη εκτεταμένη κίνηση που σημειώθηκε το 1938.

Γεγονός που από μόνο του αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την πλειονότητα από εμάς, καθώς βιώνουμε καταστάσεις ουσιαστικά πρωτόγνωρες.

Εν πάση περιπτώσει, ο φίλος zelis677 επιχειρεί να προσεγγίσει τεχνικά αυτήν την κίνηση των αγορών, προσαρμοσμένη στα μέτρα του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., ενώ ο alfitsi δίνει τη δική του ερμηνεία στις "πονηρές" συνεδριάσεις αυτών των ημερών.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάνος Χατζηδάκης (και άλλοι φίλοι αναλυτές - παίκτες της αγοράς) θεωρούσε εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση την υπέρβαση των 1.620 - 1.650 μονάδων προκειμένου να έχει συνέχεια η φορά της αγοράς προς τις 1.780 (1.820 κατ' άλλους).

Η ομάδα της eZMarket εκτιμά πως ο DJIA φαίνεται να βρίσκεται στα τελευταία στάδια του π ρ ώ τ ο υ μέρους της ανοδικής του κίνησης. Μία αρκετά ισχυρή αντίσταση βρίσκεται μόλις ε κ α τ ό μονάδες υψηλότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κέρδη που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα είναι εξαιρετικά, λογική θα ήταν η υποχώρηση μέχρι την περιοχή των 7.350 - 7.400 μονάδων. Ένα εναλλακτικό βραχυχρόνιο σενάριο μπορεί να περιλαμβάνει τη μικρή διόρθωση του δείκτη και μία πλάγια κίνηση στο εύρος των 7.550 - 7.850 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση, η τυχόν ανοδική διάσπαση της "γραμμής περιορισμού" θα αποτελέσει α κ ό μ η μία ένδειξη πως βρισκόμαστε σε μ ε σ ο χ ρ ό ν ι α ανοδικό κύκλο της αμερικανικής αγοράς.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτής της κίνησης προέρχεται από τη συμπεριφορά του δείκτη των επενδυτικών τραπεζών και των άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, όπου δίνεται η μεγάλη μάχη διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v