Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2009

Ο Dow Jones, οι Γάλλοι και οι… άλλοι

Δύο και σήμερα για την κρίσιμη συνεδρίαση της Παρασκευής, με βασικούς δείκτες στα όρια ή λίγο πιο πάνω από τις εστίες αντίστασης. Το χθεσινοβραδινό ισχυρό ανοδικό κύμα, που ώθησε και πάλι στα υψηλά των 7.400 συν μονάδων τον Dow Jones, προκαλεί σύγχυση ως προς τη βραχυπρόθεσμη τάση αφού είναι εμφανής πλέον ο σχηματισμός "διπλής κορυφής".

Πρακτικά μένει να δοκιμαστεί η ισχύς αυτής της περιοχής και κατά πόσον οι αγοραστές θα συνεχίσουν να μπαίνουν στην αγορά, παίρνοντας το στοίχημα επέκτασης της κίνησης προς τις 7.550 μονάδες. Αυτό έχει σημασία, καθώς μια τέτοια ενδεχόμενη κίνηση θα αντιστοιχούσε σε υπέρβαση των 1.620 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., με πιθανή την προσέγγιση των 1.750 - 1.780 μονάδων.

Αναλυτές εκτιμούν πως με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι αγορές μπορεί και να… ξεγελάσουν σε μια προσπάθεια να παγιδέψουν κεφάλαια και ρευστότητα σε υψηλές τιμές. Αυτό ενδεχομένως να εξυπηρετούσε όσους δεν πιστεύουν πως έχει ξεκινήσει ο κύριος κορμός της αντίδρασης και ποντάρουν σε ακόμα μία βουτιά των αγορών, που θα επιβεβαίωνε τα τελευταία χαμηλά των δεικτών και στηρίξεις. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζουν πως θα μάζευαν μετοχικές θέσεις σε καλύτερες και φθηνότερες τιμές με τη βοήθεια ενός μεγαλοπρεπούς bull trap.

Μολονότι αυτή την περίοδο τα βλέμματα των παικτών είναι στραμμένα στην κίνηση των DJIA και S&P 500 και του DAX, αφού ο τελευταίος φλερτάρει με το ενδεχόμενο υπέρβασης των 4.090 - 4.150 μονάδων, ο CAC και το Παρίσι είναι αυτά που δείχνουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με την ομάδα της eZMarket, ο CAC "δείχνει να έχει δημιουργήσει και να έχει ολοκληρώσει έναν σφηνοειδή σχηματισμό τερματισμού με πολύ καλά χαρακτηριστικά". Η αναφορά στον γαλλικό χρηματιστηριακό δείκτη δεν είναι τυχαία, καθώς παρατηρείται ότι η συμπεριφορά του προηγείται έναντι όλων των άλλων.

Μένει να φανεί εάν οι… Γάλλοι στέλνουν μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v