Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2009

Τέτοια... στοργικότητα ούτε το ΔΝΤ!

Το 2005 η κυβέρνηση ΔΕΝ μπόρεσε να μαζέψει 6,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές (όλοι θυμόμαστε ποιος ήταν επικεφαλής της Οικονομίας), το 2007 ανέβασε τις επιδόσεις της στην ανικανότητα στα 17 δισ. ευρώ (όλοι θυμόμαστε ποιος ήταν επικεφαλής της Οικονομίας) και το 2008 κάρφωσε τον πήχη στα 20 δισ. ευρώ.

Για να βγάλουν τα σπασμένα οι... ικανοί και... σοβαροί παγώνουν στο 0% τις αυξήσεις για ένα εκατομμύριο υπαλλήλους του Δημοσίου (τι... εύστοχο εφεύρημα το περί μονιμότητας και σιγουριάς) και συνταξιούχους ΟΛΩΝ των ταμείων. Όμως, ούτε έτσι βγάζουν τα σπασμένα, καθώς με αυτόν τον τρόπο "πηδάνε" ένα φορολογικό έτος, γιατί όταν ξαναδώσουν αυξήσεις, θα έχουν ως προηγούμενο το 2008 και όχι το 2009.

Έξυπνο και εφευρετικό όσο ο πτωχοπροδρομισμός του Καραγκιόζη και η "δημιουργική λογιστική" των προηγουμένων. Και συνεχίζουν. Από αυτό το ένα εκατομμύριο των λιτοδίαιτων κορόιδων, που μάλιστα τους ψηφίζουν (πράσινους και βένετους) οι περισσότεροι θα λάβουν επίδομα της τάξεως των 20 ευρώ τον μήνα σε μία εφάπαξ δόση των 300 και 500 ευρώ - όσοι εργάζονται με κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα. ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΝΤ δεν έκανε τέτοια πράγματα στην Αργεντινή και στην Ουγγαρία.

Και συνεχίζουν. Χαρατσώνουν με ΚΕΦΑΛΙΚΟ φόρο, ενώ διαιωνίζουν με τις περαιώσεις την ατιμωρησία των πραγματικών φοροφυγάδων και φοροδιαφευγόντων.

Εν κατακλείδι, είναι δυνατόν να υπάρχουν  ε ρ γ α ζ ό μ εν ο ι  που φορολογούνται έως και 40% - οι υψηλόμισθοι που μαζί με τους χαμηλόμισθους προσφέρουν το 80% της φορολογητέας ύλης, ενώ ταυτόχρονα φοροαπαλλάσσονται και φοροδιαφεύγουν εκείνοι που κατέχουν το 80% του εθνικού πλούτου;

Και όμως είναι δυνατόν.

Και εν πάση περιπτώσει, τι να πει κανείς όταν με δηλώσεις του ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας (στις 24/11/08) έλεγε στο πόπολο πως "εκείνο που ήθελε να ξεκαθαρίσει, για ακόμα μία φορά, είναι ότι το 2009  δ ε ν  πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος";  

Και... πριν αλέκτορα φωνήσαι...

Ήμαρτον!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v