Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2009

Τι συνέβη την Τετάρτη με τη μετοχή της Motor Oil;

Σε συνέχεια όσων περίεργων έγιναν προχθές με τη μετοχή της Motor Oil πολλά ακούστηκαν στην αγορά.

Καλά ενημερωμένη πηγή μας μετέφερε πως ξένος επενδυτικός οίκος πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος από τις συναλλαγές του 1,5 εκατομμυρίου μετοχών με την τιμή να πιέζεται μέχρι τα 6,78 ευρώ.

Θα πρέπει να ήταν ο ξένος οίκος που την αμέσως επόμενη (23/4) έτρεξε να προμηθευτεί από την ΕΤΕΣΕΠ περίπου 700 χιλιάδες μετοχές της Motor Oil (η πράξη φέρεται να έγινε για λογαριασμό της UBS) και ενδεχομένως στη δημοπρασία της Παρασκευής (24/4) είχε στηθεί για να αγοράσει άλλες 60.000 πάνω από τα 7,7 ευρώ.

Η ίδια πηγή σημείωνε πως ολίγα τινά θα μπορούσαν να έχουν συμβεί: ή ο ξένος οίκος προχώρησε την Τετάρτη σε short selling μετοχών που δεν είχε στην κατοχή του (και εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πόσο νομότυπα κινήθηκε;) ή επρόκειτο για λάθος διάρκειας κάποιου…πληκτρολόγου.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι η μετοχή όχι μόνο ανέκαμψε από τα χαμηλά της Τετάρτης αλλά και την επομένη με συναλλαγές 816.439 τεμαχίων (αξίας 6,2 εκατ. ευρώ) αντέδρασε κατά 6,1% στα 7,64 ευρώ (ισοφαρίζοντας ουσιαστικά τη ζημία της προηγουμένης), ενώ στη συνεδρίαση στις 24/4 με άλλες 318.576 χιλιάδες τεμάχια και με 3,27% έπιασε τα 7,89 ευρώ.

Βγαίνοντας, δηλαδή, αλώβητη και με θετική απόδοση από μία ομολογουμένως περίεργη συναλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v