Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Πεμ 23 Ιουλ

Δώστε... χώρο στα μικρομεσαία

Η λογική διόρθωση της Εθνικής, σε συνδυασμό με την… αδυναμία των υπόλοιπων του κλάδου να καλύψουν την απόκλιση του τραπεζικού δείκτη από τα υψηλά του, φέρνει ως φυσιολογική και επόμενη τη διολίσθηση του FTSE-20 προς τις επόμενες στηρίξεις.

Ο διπλός πυθμένας πέριξ των 1.160 μονάδων μένει για να φανεί εάν μπορεί να κρατήσει εάν η μετοχή της Εθνικής συνεχίσει την ήπια υποχώρησή της προς τα 18 - 18,2 ευρώ στις επόμενες συνεδριάσεις, μέχρι και τις 30/7. Στην αντίθετη περίπτωση πιθανότατα θα δοκιμαστούν οι αμέσως χαμηλότερες τιμές των 1.156 μονάδων, αλλά κυρίως των 1.136 και των 1.127 μονάδων, πάντα για τον 20άρη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς, ζητούμενο είναι ο… τρόπος διολίσθησης της Εθνικής και του FTSE-20 ώστε να παραμείνει ελεύθερος χώρος για την κόντρα κίνηση ορισμένων μετοχών της μεσαίας και χαμηλότερης αποτίμησης.

Σε σχετικό θέμα των Στέφανου Κοτζαμάνη και Γιώργου Α. Σαββάκη επιχειρήθηκε η προσέγγιση της καλούμενης… περιφέρειας. Από τεχνικής πλευράς, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο SC 80, μετά μάλιστα την υπέρβαση - διάσπαση των 444 μονάδων (όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο φίλος Δημήτρης Γονιδάκης).

Ο δείκτης των μικρών συντηρήθηκε και χθες υψηλότερα αυτής της κορυφής σε κλείσιμο (στις 455,03 μονάδες με απώλειες 0,27%) γεγονός που τον κρατά στο προσκήνιο και για τη συνέχεια.

Να δούμε… τι περιθώρια υπάρχουν, καθώς χθες "δικαιώθηκαν τεχνικά" ο Κούμπας (στο 0,44 ευρώ με 7,32%), το συνεχιζόμενο ποντάρισμα στη Σέλμαν (στο 0,57 ευρώ, με 3,64%) αλλά και οι εταιρίες ΣΙΔΜΑ (στα 2,06 ευρώ), Ιντερτέκ (στο 1,26 ευρώ, με αυξημένες για τα… κυβικά της μετοχής συναλλαγές), Επίλεκτος (0,40 ευρώ), Έλτον (0,64 ευρώ), Δρομέας (0,90 ευρώ) και ακόμα 2 - 4 περιπτώσεις.

Σημειωτέον πως η συνολική κεφαλαιοποίηση και των 80 μετοχών του S.C. δεν ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ (στα 84,1 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η συνολική κεφαλαιοποίηση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v