Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2009

Ο DAX "δείχνει" νέα υψηλότερη κορυφή

Για πολλούς ο κύριος δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου θεωρείται σπουδαιότερος και από αυτόν του Λονδίνου. Για αρκετούς η διακύμανση και η τεχνικότητα του DAX πολύ συχνά μοάζουν με αυτές του Χ.Α. (συνηθέστερα του τραπεζοβαρούς FTSE-20).

Και εμείς, όπως η πλειονότητα των εμπλεκομένων, θεωρούμε τη Φρανκφούρτη χρήσιμο εργαλείο και πολλές φορές καθρέφτη της τακτικής και της κίνησης των αμερικανικών κεφαλαίων που παίζονται στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου.

Από αυτή την άποψη εκτιμούμε πως παρουσιάζει ενδιαφέρον το πρώτο γενικό διάγραμμα  (όπου αποτυπώνεται η δημιουργία δύο πανομοιότυπων μεσοπρόθεσμων κινήσεων), καθώς αφήνει ανοιχτό το περιθώριο για συνέχιση της ανοδικής φοράς του DAX αρκετά υψηλότερα σε αυτή τη χρονική στιγμή των αγορών.

Το δεύτερο (και ευχαριστούμε τους φίλους Βασίλη Γεώργα και Kosta για τη συνδρομή τους) θα πρέπει να ειδωθεί ως  διάγραμμα που υπολογίστηκε αρκετές εβδομάδες πριν, προεξοφλώντας το κύμα διόρθωσης και το εν εξελίξει κύμα ανοδικής αντίδρασης.

Τεχνικό υλικό και σχετικά χρήσιμα διαγράμματα βρίσκονται με ελεύθερη (δωρεάν φυσικά) πρόσβαση στο γνωστό μας http://www.godmode-trader.de/de/boerse-nachricht/EW-Analyse-DAX-Index-Der-Baer-wird-abgeloest-Sommerrallye,a1834917,c64.html  

Συνεκτιμήστε πως με βάση αυτό το αρκετά… παλιό διάγραμμα προβλεπόταν ότι μέχρι τις 9/8/09 ο DAX θα μπορούσε να βρίσκεται στις 5.504 μονάδες.

Πάντα με βάση την ίδια προσέγγιση, η έντονη αυτή ανοδική κίνηση ακολουθείται από εξίσου δυναμική διόρθωση, που πολλοί αναλυτές τοποθετούσαν (αρχικά) στον Σεπτέμβριο.

Οι ίδιοι διορατικοί αναλυτές έχουν μεταθέσει για αργότερα το ενδεχόμενο της διόρθωσης, τη στιγμή που συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το εάν ο επόμενος καθοδικός κύκλος θα οδηγήσει τις αγορές σε νέα χαμηλά (πιο κάτω των πυθμένων του Μαρτίου). Το τελευταίο όμως θα αποτελεί αντικείμενο παρακολούθησης και συζήτησης όταν θα πλησιάζει η ώρα του.

Οπότε σε αυτή τη χρονική στιγμή συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανοδική κίνηση που βρίσκεται διεθνώς σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v