Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2009

Wall, αφορμές και... εγχώριες συμπτώσεις

...Και διερωτόμασταν ποια αφορμή θα επικαλεστούν οι Αμερικανοί για να "συνετίσουν" και να διορθώσουν το χρηματιστήριό τους. Και μέσω αυτού τις υπόλοιπες αγορές.

Στην απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναφέρεται σε σχετικό θέμα του το euro2day. Πολύ ψηλά είχε χθες το Μarketwatch το… consumers less confident, αφήνοντας αρκετές αιχμές για τη συνέχεια.

Όμως, αυτά που έχουν περισσότερη σημασία είναι τα προγράμματα πώλησης μετοχών που "τρέχουν" οι καλούμενοι insiders -θέμα που αναδεικνύεται από το euro2day- και έχουν θιγεί σχετικά πρόσφατα και από τη στήλη μας (στις 29/6 με τον εύγλωττο τίτλο "Νέα γκρίζα σύννεφα πάνω από τη διεθνή οικονομία").

Για να επανέλθουμε όμως στα καθ' ημάς, δύο… λεπτομέρειες μας έκαναν εντύπωση τις τελευταίες ημέρες: Η πρώτη αφορά στην Εθνική Τράπεζα και στη… χαώδη διάσταση εκτίμησης μεταξύ ενός ελληνικού οίκου (Eurobank Sec.) και ενός ξένου (Merrill Lynch).

Αναβάθμιση της σύστασής της ανακοίνωνε η EFG Sec., δίνοντας νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για την τιμή της μετοχής στα 20,8 ευρώ, τη στιγμή που ο ξένος οίκος έθετε την Εθνική "εκτός λίστας" με τις πρώτες επιλογές της από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ενδιαφέρον είναι πως στην ίδια έκθεση της M.L. άλλη μία ελληνική τράπεζα, η Eurobank, τίθεται εκτός λίστας. Ενδιαφέρουσες συμπτώσεις, θα πείτε.

Υπάρχει όμως και το άλλο -όπως σωστά μας επισήμανε φίλος του e2d- και αφορά σε έναν άλλο ξένο οίκο, τη Morgan Stanley.

Αυτή τη φορά η M.S. με διαφορά 3 - 4 ημερών αύξησε την τιμή-στόχο για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ από την άλλη της επιβαλλόταν πρόστιμο για παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας από τις συστάσεις των διαχειριστών της.

Διαλέγουμε και παίρνουμε, θα πείτε. Ο.Κ.!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v