Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2009

Παίζουν… μπάλα και οι μικροί

Δώστε… χώρο στα μικρομεσαία υπεραμυνόταν και στις 23/7 η στήλη, με αναφορές τόσο στo σχετικό κείμενο του Στέφανου Κοτζαμάνη και του Γιώργου Α. Σαββάκη όσο και στην τεχνική προσέγγιση του αναλυτή Δημήτρη Γονιδάκη.

Σημείο αναφοράς θεωρούνταν η υπέρβαση των 444 μονάδων (για τον FT SC80) που άνοιγε τον δρόμο για μεγαλύτερη ανοδική συνέχεια. Σταδιακά η μία μετά την άλλη οι μετοχές των εταιριών αυτής της κατηγορίας άρχισαν να γίνονται στόχος από εγχώρια επενδυτικά σχήματα και από λαϊκές δυνάμεις του Χ.Α.

Είναι κοινή εκτίμηση πως στα… αζήτητα του μικρομεσαίου χώρου κρύβονταν (και κρύβονται) θαμμένα διαμαντάκια, που με βάση και τα οικονομικά αποτελέσματά τους έχρηζαν καλύτερης χρηματιστηριακής αντιμετώπισης.

Ήδη την τελευταία εβδομάδα σημειώνεται αυξημένη κινητικότητα σε αρκετές μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας. Αλλού λιγότερο ή περισσότερο δικαιολογημένα, αλλού γιατί έτσι… κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, η γενικότερη τάση είναι ανοδική.

Πλέον απόδοση μεγαλύτερη του 10% καταγράφεται για 43 μετοχές, από τις οποίες για ορισμένες σημειώνονται αξιόλογες συναλλαγές. Οι τίτλοι των εταιριών Σέλμαν, Κούμπας, Info-Quest, Singularlogic, ΑΤΤΙΚΑΤ, ΕΛΓΕΚΑ, Fintexport, Sciens, Κυριακίδης κ.ά. συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών που υπεραποδίδουν και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να έχουν συνέχεια.

Όμως ανάλογη τάση διαμορφώνεται και για άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας, καθώς η φορά αυτών του FTSE-20 συμπαρασύρει και πολλές αδικημένες της καλούμενης περιφέρειας.

Από τεχνικής πλευράς, όσο διατηρείται η τάση στη Wall και σε μετοχές του FTSE-20 εμμένουμε σε αυτά που αναφέραμε (και πάλι) στις 31/7 στο σχετικό σχόλιο του euro2day.gr… στην Εθνική προσβλέπουν και οι "μικροί".

Ως εκ τούτου, παραμένει ενεργή η αναφορά: "…ζητούμενη θα ήταν η υπέρβαση της περιοχής του ΚΜΟ 200 των 496 με στόχο την προσέγγιση των 510 μονάδων. Αυτή είναι η ομορφιά (σ.σ.: και η αγριάδα) των χρηματιστηρίων, σε συνδυασμό με το ανάλογο ρίσκο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v