Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2009

Στις τράπεζες το… βάρος της ανόδου

Τραπεζοβαρές το ελληνικό χρηματιστήριο και ο κλάδος -με την Εθνική κυριότερο… εκπρόσωπό του- δίνει τον ρυθμό και την τάση στην εκάστοτε κίνηση του Χ.Α.

Είτε διορθωτική -όπως αυτή που βύθισε την αγορά από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τα χαμηλά του Μαρτίου του 2009- είτε ανοδική που εξελίσσεται από την άνοιξη μέχρι σήμερα.

Με αδιαμφισβήτητη τη σημασία της ενέργειας του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε γενναία ΑΜΚ και όσων ακολούθησαν.

Επιχειρούμε σήμερα να… εκτιμήσουμε τα περιθώρια αυτής της κίνησης (κυρίως με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο), την αρμονία των κυματισμών και τις πιθανές περιοχές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους (ή εμπόδια ) για τις επόμενες ημέρες.

Με τη συνδρομή του Στέφανου (deiktes.com) και με την προσοχή του φίλου Βασίλη (Γεώργα) "ανεβάζουμε" στον "Εκη" δύο χρήσιμα -όπως πιστεύουμε- διαγράμματα για τον FTSE- 20 και τον τραπεζικό κλάδο, για να έχουμε καλύτερη και ευκρινέστερη εικόνα σχετικά με όσα συμβαίνουν στο Χ.Α. Και ενδεχομένως αυτών που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Στο διάγραμμα του FTSE-20 δίνεται μία ακόμη πιο σαφής εικόνα της σπουδαιότητας των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς η επικείμενη υπέρβαση της κορυφής μπορεί να οδηγήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών σε επόμενη κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v