Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2009

Η Finansbank και οι παράπλευρες… εμπλοκές

"Η εμπλοκή του τουρκικού στρατού δεν επέτρεψε στη FinansLeasing του ομίλου της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, να ολοκληρώσει τη συμφωνία χρηματοδοτικής μίσθωσης για την αγορά παράλιας έπαυλης στην περιοχή Μπέμπεκ του Βοσπόρου από τον Τούρκο επιχειρηματία Οσμάν Ορ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.newstime.gr. Βλέπετε ο τουρκικός στρατός θεωρεί τη Finansbank ελληνικών συμφερόντων. Όμως, γεγονότα σαν αυτό δεν εμπόδισαν την τελευταία να εμφανίσει κέρδη 230 εκατ. λιρών το δεύτερο τρίμηνο (με βάση τα τουρκικά λογιστικά πρότυπα ), αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι".

Την παραπάνω αναφορά μεταφέρουμε από τη στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" (του Δημήτρη Κοντογιάννη στην "Ελευθεροτυπία").

Το ενδιαφέρον είναι, πως ο εν λόγω επιχειρηματίας έλαβε τελικά τη χρηματοδότηση από την τουρκική Ziraat. Η είδηση αναφέρεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής τράπεζας αλλά και από τους ελληνικούς χώρους, όπως το θρακιώτικο kostasxan.blogspot.com, το θεσσαλονικιώτικο taxalia.blogspot.com ή το infognomonpolitics.blogspot.com.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω τράπεζα λειτουργεί υποκατάστημά της στη Θράκη, με το γνωστό και μη εξαιρετέο τουρκικό προξενείο να προτρέπει (sic) τους μουσουλμάνους της περιοχής να συναλλάσσονται μόνο με τη Ziraat και να αποφεύγουν τα δίκτυα των ελληνικών ιδρυμάτων.

Παράπλευρη, θα πείτε, εμπλοκή στη γειτονιά μας, αλλά αλήθεια ποιο οικονομικό παιχνίδι δεν είναι συνάμα πολιτικό, κοινωνικό και γεωπολιτικό; Και αντίστροφα, βεβαίως.

Και σε αυτά τα ζητήματα οι γείτονες δουλεύουν μακροπρόθεσμα, μεθοδικά και με ορατούς πλέον στόχους. Σε αντίθεση με τους δικούς μας, δυστυχώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v