Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2009

Πού ήταν ο Αλογοσκούφης;

Πάει, πέρασε και αυτό και τα δύσκολα ξεκινούν από σήμερα για τους νέους κυβερνώντες. Εμείς εδώ θα είμαστε και για τα του… Κάισαρος και για τω… Καίσαρι.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στην… εκκωφαντική απουσία χθες το βράδυ από τα τηλεοπτικά παράθυρα του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, του πολιτικού παράγοντα που περιβλήθηκε με… Καισαρικές εξουσίες, ανέλαβε την εφαρμογή και υλοποίησε την κύρια οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Και που κατά γενική εκτίμηση των ίδιων των ψηφοφόρων της Ν.Δ. απέβη ατελέσφορη, αναποτελεσματική και καταστροφική πολιτικά για το ίδιο του το κόμμα.

Έλαμψε διά της απουσίας του χθες ο "έκπτωτος τσάρος" (καθώς απομακρύνθηκε από τον ίδιο του τον αρχηγό) και το εύρος του εκλογικού αποτελέσματος καταδεικνύει το μέγεθος της αποδοκιμασίας προς την πολιτική της… δήθεν ελεύθερης αγοράς, της… δήθεν θωρακισμένης οικονομίας και της… δήθεν διαφάνειας.

Ο Γ. Αλογοσκούφης ήταν ο βασικός εκφραστής της ανάπτυξης των τραπεζών, της ασυλίας του συστήματος, το οποίο ξεκίνησε βέβαια ο Νίκος Χριστοδουλάκης, της φούσκας των ακινήτων, της διάλυσης κάθε μορφής εποπτείας (είτε λεγόταν ΣΔΟΕ είτε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και της ευνοϊκότερης φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων σε βάρος ημών των μικρότερων.

Και για να παραμένουμε στα του Χ.Α., ο κύριος εκφραστής της λογικής παράδοσης του ελληνικού χρηματιστηρίου στους ξένους, χωρίς προϋποθέσεις, όρους, ελέγχους και χωρίς προαπαιτούμενα και τον εξοβελισμό όλων των μικρότερων (είτε χρηματιστών είτε ιδιωτών επενδυτών). Για να μη θυμηθούμε τα… δομημένα ομόλογα και τα υπεράκτια σχήματα που αφειδώς λάμβαναν προμήθειες από εταιρίες του Δημοσίου.

Ο τέως... τσάρος έλαμψε διά της απουσίας του και "κρύφτηκε" (κατά το κοινώς λεγόμενο) όταν προς τιμήν τους τόσο ο διάδοχός του Γιάννης Παπαθανασίου όσο και οι λιγοστοί ακόμη από την παράταξή του (αξιοπρεπής η παρουσία και του Κωστή Χατζηδάκη) υπέμεναν μέχρι πρωίας το μαρτύριο της… σταγόνας.

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης τελικά, μετά και τη μη εκλογή του σε βουλευτικό θώκο, το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.   

ΣΗΜ.: Τελικά ο… λαός, όπως τον αποκαλούν υποτιμητικά οι μεγαλόσχημοι, και γνωρίζει και κρίνει και, προπάντων, δεν ξεχνά. Σε όποιον θεό κι αν πιστεύει, όποιο κόμμα κι αν ψηφίζει τελικά.

Και όπως σημείωναν σε παλαιότερο άρθρο τους οι "Financial Times" (αναφορικά με τη διεθνή κρίση, βέβαια), τόσο η Ύβρις όσο και η Νέμεσις είναι όροι ελληνικοί και μεστοί νοήματος και σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v