Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2009

Τα golden boys και το Βυζάντιο των Βρυξελλών

Επειδή μεγάλη κουβέντα γίνεται για τις περίφημες προσταγές των Βρυξελλών, που πολύ φοβούμεθα ότι θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι και από αυτή την κυβέρνηση, για το περιβόητο… Βυζάντιο των Βρυξελλών και τα euro-golden boys. Και για όσα ερήμην μας αποφασίζονται για πολλοστή φορά σε βάρος ημών του… λαουτζίκου, η στήλη αναπαράγει μέρος της παρέμβασης του φίλου (και συναγωνιστή) Νίκου Μανεσιώτη.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο φίλος:

«…Μας βομβαρδίζουν χρόνια τώρα με τις συστάσεις και τις παρεμβάσεις της Ε.Ε. για το ασφαλιστικό.

Η αλήθεια είναι ότι η Ε.Ε. παρανομεί (!) όταν παρεμβαίνει στο θέμα. Η ιδρυτική της ΕΟΚ συνθήκη της Ρώμης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, απαγορεύει με τα άρθρα 48-51 σε όλα τα κοινοτικά όργανα την παρέμβαση για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στα κράτη-μέλη της Ένωσης! Συνεπώς, η Ε.Ε. δικαιούται να μας τραβά το αφτί για να μειώσουμε το έλλειμμα κάτω από το 3%. Όμως, δεν δικαιούται να μας υποδείξει π.χ. τη μείωση των συντάξεων για να πετύχουμε τη μείωσή του. Η χώρα χρειάζεται οριστική λύση του ασφαλιστικού. Όχι μεταχείρισή του για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Είκοσι χρόνια αυτή τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση ασκούν και το πρόβλημα επιδεινώνεται και συνεχίζει για το αχώνευτο σκληρό ευρώ. Μας βομβαρδίζουν συστηματικώς με την άποψη ότι το ευρώ μάς έσωσε από τη χρεοκοπία.

Σωστό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το ευρώ, και ιδίως το σκληρό ευρώ των τραπεζιτών, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για την έξοδο της Ελλάδας (και όχι μόνο) από την κρίση και την ύφεση (χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη ζημιά που κάνει στον τουρισμό μας).

Εξάλλου, η απόσυρση της ρευστότητας από την αγορά, που εξήγγειλε ο κ. Τρισέ, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την έξοδο από την κρίση όλων των μικρών χωρών. Όπως, επίσης, η ανάκαμψη της οικονομίας μας θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο αν επιτρέψουμε στην ΕΚΤ να αυξήσει το 2010 τα επιτόκια του ευρώ» .

Για την αντιγραφή… Εκηβόλος

- και όπως γράφει σήμερα στον… ναυτίλο του ο Στάθης ("Ελευθεροτυπία"), χοντραίνει το παιχνίδι…
- και ο Νεόκοπος από "ΤΑ ΝΕΑ" χθες: «Ωραία τα έχει καταφέρει η κυβέρνηση. Τους φόρους θα τους βγάζει ο αντιπρόεδρος, την εισοδηματική πολιτική θα την καθορίζει η Κονοβουλευτική Ομάδα και υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γ. Παπακωνστνατίνου». Όπερ έδει δείξαι, που λένε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v