Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2009

Βίοι... αντίθετοι για ΧΑ, DAX και S&P

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την "αυτόνομη πορεία του Χ.Α. έναντι της Wall και των περισσότερων κύριων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων" καθώς στην αγορά μας καίγεται η τελευταία (όπως φαίνεται) ανοδική αφορμή και ευκαιρία.

Πολλά βέβαια και ουσιώδη τα προβλήματα, όχι μόνο του χρηματιστηρίου (που ενισχύθηκε από τα χαμηλά του Μαρτίου επειδή… δίπλωσαν και τρίπλωσαν οι τράπεζες), αλλά κυρίως και της πραγματικής οικονομίας. Φυσιολογική η επίπτωση ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο από την επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας, αλλά… η τελευταία καθοδική κίνηση (από τις 1.450 - 1.470 μονάδες έως τα χαμηλά των 1.300 μονάδων) επιχειρήθηκε και με τη συμβολή ισχυρών παικτών του ΧΠΑ.

Σε αυτήν την περίοδο (και χρονοσειρά) επιχειρούμε να σταθούμε σήμερα με την πολύτιμη συμβολή του φίλου Βασίλη (Γεώργα) και του adonettos από το Deiktes.com παρακολουθώντας την αποκλίνουσα πορεία των δεικτών ASE σε σχέση κυρίως με τον DAX και τον S&P 500.

Με γνώμονα αυτήν την ιδιαίτερα κατατοπιστική απεικόνιση μπορούμε να έχουμε -κατά την εκτίμησή μας- έναν πλοηγό για τις επόμενες 2 - 3 εβδομάδες. Χρήσιμος καθώς υπό προϋποθέσεις ο FTSE 20 θα μπορούσε να ακολουθήσει σε… δεύτερο βαθμό τους ξένους, προσεγγίζοντας αρχικά τις 1.375 μονάδες, στοχεύοντας σε τιμές πάνω και από τις 1.450 μονάδες στη συνέχεια.

Για να δούμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v