Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2009

Τι αποκαλύτπει η τεχνική εικόνα της Wall

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει -πάντα κατά την εκτίμησή μας- η άποψη ενός νουνεχούς, μετρημένου και -στο μέτρο του εφικτού- εκτός τραπεζικής παιδιάς ανθρώπου, όπως θεωρούμε τον John Simpson(*)

Το στέλεχος της PriceWaterhouseCoopers, λοιπόν, υποστηρίζει πως "οι ελπίδες για ταχεία έξοδο των κυβερνήσεων στηρίζονται σε λάθος βάση", επικαλούμενο την εμπειρία από τον τραπεζικό τομέα σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Σουηδία, αλλά και τις πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών στην ανατολική και στην κεντρική Ευρώπη. Εκφράζοντας μία αντίθετη γνώμη σε αυτήν τη συγκυρία για τις αγορές, αναφέρει επίσης πως "εύκολα θα μπορούσε να πάρει δύο έως τρία χρόνια για να πουληθούν μεγάλα μερίδια, αλλά μέχρι και πέντε - επτά χρόνια πριν οι κυβερνήσεις μπορέσουν να διαθέσουν πλήρως τα χαρτοφυλάκιά τους και τις σχετικές εγγυήσεις".

Για το ίδιο θέμα το CNN Money σημειώνει: "Η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει, αγγίζοντας το υψηλό 26ετίας του 10,2% τον Οκτώβριο. Πλέον υπάρχουν ανησυχίες ότι η οικονομία θα μπορούσε να διολισθήσει και πάλι σε ύφεση κάποια στιγμή του χρόνου. Και αυτό οδηγεί σε φωνές που ζητούν μία ακόμα ένεση ρευστότητας από το κράτος".

Σε συνδυασμό και με την παρατήρηση της eZMarket πως στη "Wall Street "συνεχίζει μόνος του ο DJIA", επιχειρούμε να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα του τι γίνεται αυτήν την περίοδο διεθνώς, κυρίως στην αμερικανική αγορά.

Στο σχετικό σχόλιο της eZMarket αναφέρεται: "Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης DJIA, ο μόνος σχεδόν της Wall Street που δεν διέσπασε τη στήριξη ΟΛΗΣ της ανοδικής του κίνησης από τα χαμηλά του Μαρτίου 2009, έχει καταγράψει (και καταγράφει συνεχώς) νεότερα υψηλά παραμένοντας πάνω από την περιοχή των 10.000 μονάδων. Όπως έχει αναφερθεί, το πιθανότερο βραχυχρόνιο σενάριο είναι ο τερματισμός της ανοδικής κίνησης του δείκτη μετά την υπέρβαση της γραμμής Α146, γραμμής που όπως γνωρίζετε τον επηρεάζει για διάστημα μεγαλύτερο των 5 μηνών.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής είναι η διακοπή της καθοδικής κίνησης που είχε ΗΔΗ αρχίσει από τους υπόλοιπους δείκτες και μια διαφαινόμενη προσπάθεια να τον ακολουθήσουν στην πορεία του αυτή. Μέχρι τώρα, ο μόνος (εκτός του DJIA) που κατέγραψε (ενδοσυνεδριακά) νεότερα υψηλά είναι ο S&P 500. Τα διαγράμματα των δύο δεικτών παρουσιάζονται στη συνέχεια".

Η στήλη ευχαριστεί για ακόμα μία φορά την ομάδα της eZMarket για την αντιγραφή των ανωτέρω διαγραμμάτων.

σ.σ.: Σε ένα άλλο θέμα, που αφορά πρωτίστως στην αγορά μας, ο φίλος Νίκος από τη Θεσσαλονίκη παρατηρεί σχετικά:

"Αγαπητοί του euro2day -και του Εκηβόλου-, γράψτε κάτι για τις τιμές-στόχους που δίνουν οι επενδυτικοί οίκοι. Από τη μία οι κύριοι της CITIGROUP που… συγκινημένοι φαντάζομαι από την πτώση κατά 86% των κερδών της Frigo αναβάθμισαν την τιμή-στόχο στο 10,3. Από την άλλη η Εθνική - Π&Κ που δίνει τιμή-στόχο στο 6, εκτιμώντας μάλιστα πως είναι υπερτιμημένη.
Τι να πω γ..ώ το κέρατό μου!!!" καταλήγει ο φίλος Νίκος από τη Θεσσαλονίκη και εμείς απλώς παραθέτουμε το προφανές.

Πάντως, η Citibank ανακοίνωσε πως θα προσφύγει δικαστικά για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε (από κοινού με τη Lehman Brothers) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άλλες υποθέσεις.

σ.σ.: (2) Μια χαρά τη βρίσκουμε την Κεφαλαιαγορά και την ενδελεχή δουλειά που κάνει.

(*)Για την αναπαραγωγή από το "ψαγμένο" greekellioticians.blogspot.com
με τη συνδρομή του φίλου zelis677 (από τη δεύτερη παρέμβασή του στη στήλη στις 27 Οκτωβρίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v