Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2010

Κάθε αρχή και… δύσκολη

Δυσκολότερα απ' ό,τι το 2009 ξεκινά η χρονιά, παρά το γεγονός πως πέρυσι τέτοιες μέρες προετοιμαζόταν ο τελευταίος γύρος που έφερε το χρηματιστήριο και τους βασικούς δείκτες προς τα χαμηλά στις 6 - 9 Μαρτίου.

Φέτος η κατάσταση (η ουσιαστική και όχι μόνο η χρηματιστηριακή… απεικόνιση της οικονομίας) θεωρείται από πολλούς νουνεχείς δυσκολότερη με τις… συμπληγάδες να περιμένουν τον Γενάρη την οικονομία και την αγορά.

Σε σχετικό θέμα του ο Στέφανος Κοτζαμάνης αναφέρεται στη "διπλή παγίδα" των ομολόγων και στα δύο στοιχήματα της οικονομίας.

Πράγματι, ο φετινός Γενάρης θεωρείται από πολλούς ο καθοριστικότερος των τελευταίων χρόνων.

Θα δείξει και για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και για την πραγματική οικονομία (καθώς στην αγορά τα χρέη ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, επιβαρύνοντας κατακόρυφα και την αύξηση των διαταγών πληρωμής) βεβαίως και για το Χ.Α.

Παρ' όλα αυτά, η στήλη επιμένει να προσβλέπει σε ανοδική κίνηση (σχετικά Εκηβόλος της 29ης/12), αν και από τις πρώτες συνεδριάσεις απαιτείται ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι πιο αισιόδοξες προσεγγίσεις, όπου ορισμένοι γνώστες του παρασκηνίου θεωρούν ευκαιρία το "ελληνοκινεζικό φλερτ" και τον ερχομό του προέδρου της COSCO (από τα μέσα και μετά του μήνα) στην Αθήνα. Από αυτήν την άποψη η προσέγγιση των δύο πλευρών ενδέχεται να… κρύβει και κάποιες "ανάσες" για την ελληνική πλευρά.

Εάν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι όπως σχεδιάζονται στην ελληνική πλευρά, τότε ο κινεζικός παράγοντας μπορεί και να αποτελέσει την έκπληξη του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v