Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2010

Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις

Τώρα που η πλειονότητα των παικτών προεξοφλεί άμεση συνέχιση της διόρθωσης και ξεπουλά (short) τα Συμβόλαια του FTSE 20 μέχρι και 8% χαμηλότερα, τώρα που τα ΣΜΕ σε βασικούς δείκτες ξεπερνούν τις 23 χιλιάδες κομμάτια, τώρα που η Εθνική Τράπεζα πραγματοποιεί τον δεύτερο υψηλότερο τζίρο της (112 εκατ. ευρώ) από τη συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου και μετά, τώρα που άλλες 13 μετοχές υποχωρούν (χθες) σε ιστορικά χαμηλές τιμές (Ατλάντικ, Axon, Byte, Druckfarben, Imperio, ΚΡΕΚΑ, Λύκος, Μηχανική πρν., Μοτοδυναμική, Μουζάκης, Pasal, Τεχνικές Εκδόσεις, Χαλκόρ), ίσως τώρα να… διακινδυνεύεται το πιο ενδιαφέρον μέρος του στοιχήματος.

Ενδεχομένως σε αυτήν τη συγκυρία, ειδικά αυτές τις ημέρες, να έχει ενδιαφέρον και μία αντιθετική προσέγγιση. Κάτι που φαίνεται να συγκεντρώνει μεν ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης, αλλά… ας επιχειρήσουμε να δούμε και αλλιώς το… μισοάδειο ποτήρι.

Με την αγορά, τις τράπεζες να «διορθώνουν» περισσότερο από το δεύτερο σκέλος της προβλεπόμενης υποχώρησης, ορισμένες μετοχές «προσεγγίζουν» παλιότερες χαμηλές τιμές και καλύπτουν ξεχασμένα (από την περίοδο της ανοδικής αντίδρασης) κενά και χάσματα.

Ενδεικτική θεωρούμε την περίπτωση της διαγραμματικής απεικόνισης της μετοχής της Αγροτικής.

Σημείωση: Η στήλη ευχαριστεί για ακόμα μία φορά τον φίλο Στέφανο και τον Βασίλη (Γεώργα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v