Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2010

Τι δείχνει η τεχνική προσέγγιση ΓΔ-ΕΤΕ-ΚΥΠΡ-ΟΠΑΠ

«Χρήμα με ουρά» έδωσαν χθες οι αγορές στην Ελλάδα. Προσφέρθηκαν περί τα 25 δισ. ευρώ με το… θηριώδες επιτόκιο που αγγίζει το 6,2%, ενώ το υπουργείο Οικονομιών έβαλε στο ταμείο του 8 δισ. ευρώ.

Λίγο-πολύ γνωστά αυτά, καθώς το euro2day από τα σχετικά σχόλια του Σαββάτου αναφερόταν στην προεξόφληση του εγχειρήματος, στο ύψος του προσφερόμενου επιτοκίου και ποντάροντας ανοιχτά στην προοπτική άμεσης… χρηματιστηριακής αποτύπωσης.

Στον προηγούμενο Εκηβόλο είχαμε «ανεβάσει» το διάγραμμα της Αγροτικής θεωρώντας τη μετοχή ενδεικτική περίπτωση τεχνικότητας και αντίδρασης μετά την κάλυψη χάσματος (gap).

Στη σημερινή αναφορά μας -πάντα με τη συνδρομή των φίλων Στέφανου (deiktes.com) και Βασίλη (Γεώργα)- παραπέμπουμε στα διαγράμματα του Γενικού Δείκτη και τριών δεικτοβαρών μετοχών-κλειδιών.

Στην περίπτωση που η βραχυπρόθεσμη τάση επιβεβαιωθεί, τότε τα συγκεκριμένα διαγράμματα αλλά και πολλά ακόμη μπορεί να φανούν χρήσιμα. Συνεκτιμώντας βέβαια και το μερίδιο ανοδικής αντίδρασης που έχει προηγηθεί από τα τελευταία χαμηλά Ιανουαρίου.

Για παράδειγμα, η μετοχή της Εθνικής από τα χαμηλά των 15,18 ευρώ μετρά ήδη απόδοση 12,65%, της MIG σχεδόν 22% από τα χαμηλά του 1,59 ευρώ, ενώ του ΟΠΑΠ 13,9% από τα 14,14 ευρώ.

Και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v