Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2010

Με ΕΤΕ, EFG, Alpha η επόμενη προσπάθεια

Παρά τη διόρθωση της Δευτέρας (29/3) και παρά την πρόβλεψή μας για μεσοπρόθεσμο κύκλο διόρθωσης του Χ.Α., εμμένουμε στην εκτίμησή μας (και αρκετών φίλων, συνεργατών της στήλης) πως η κίνηση αντίδρασης που έχει ξεκινήσει από τα «χαμηλά» Ιανουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μπορεί η συνεδρίαση της 29ης/3 και η διαδικασία κάλυψης της νέας έκδοσης 7ετούς ομολόγου να μην έδωσαν τη νέα αφορμή-καταλύτη που περίμενε η «αγορά» (και από μία άποψη καλύτερα εάν συμβάλλουν στην επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων), αλλά δημιούργησαν επιμέρους ερωτήματα.

Όμως, όπως παρατηρεί η ομάδα της eZMarket, μετά την τελευταία συνεδρίαση ο σχηματισμός «ανάστροφος κεφαλή και ώμοι» κάτω από τη «γραμμή λαιμού» του ευρύτερου σχηματισμού αναστροφής έχει ολοκληρωθεί και από τις τρεις μετοχές. Η ανοδική «λύση» τους, δηλαδή η αξιόπιστη ανοδική διάσπαση.

Γι' αυτό παρακολουθούνται τρεις βαρύνουσες τραπεζικές μετοχές (σε ξεχωριστά διαγράμματα για Εθνική, EFG, Alpha) με έμφαση στην Εθνική Τράπεζα (και της γραμμής Α210).

Όμως παράλληλα θα πρέπει να μνημονευτεί η κίνηση της μετοχής της Eurobank υψηλότερα των 6,8 ευρώ αλλά και η εστίασή μας στην περιοχή των 7,65 ευρώ για τον τίτλο της Alpha Bank. Στο σημείο αυτό η μετοχή της Eurobank φαίνεται να προηγείται, καθώς βρίσκεται ήδη πάνω από τη «γραμμή λαιμού» του σχηματισμού σε μία εμφανή προσπάθεια να απομακρυνθεί υψηλότερα.

Σύμφωνα με το τεχνικό μοντέλο της eZMarket, η παραμονή της πάνω από τα 6,8 ευρώ στις αμέσως επόμενες λίγες συνεδριάσεις, το πρόσφατο χάσμα της 26ης/3 και η επίδειξη ανάλογης συμπεριφοράς από τις άλλες δύο τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να αποβούν ικανές συνθήκες για την εξέλιξη του βραχυπρόθεσμου σεναρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v