Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2010

Διαψεύδει η Εθνική…

Η Εθνική Τράπεζα ΔΕΝ εξετάζει πώληση των θυγατρικών της ή αύξηση του κεφαλαίου της, αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με άλλη τράπεζα.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου ούτε την πώληση ποσοστού θυγατρικών της.

Επίσης, ενημερώνει ότι δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Η ΕΤΕ έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και η διατήρηση και βελτίωσή της αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά της, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα διερευνά διαρκώς εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να επιτύχει τον ανωτέρω σκοπό και δεσμεύεται να ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως το επενδυτικό κοινό σχετικά με κάθε μέτρο που θα λάβει προς την ανωτέρω κατεύθυνση.

Αυτά αναφέρονται σε σημερινή λιτή ανακοίνωση της διοίκησης του ομίλου.

Οπότε, από την πλευρά της στήλης το θέμα κλείνει(;) εδώ και κυρίως στο… ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού θυγατρικών της. Εάν και όταν αλλάξουν τα δεδομένα, ίσως επανέλθουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v