Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2010

ΠΑΟ, σεισμός... Συνασπισμός!

Με παράφραση του γνωστού συνθήματος υποδέχεται τις χθεσινές διοικητικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό ο "ΚΑΙΡΟΣ" (από την τελευταία σελίδα της "Ελευθεροτυπίας") και κατά κόσμον Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η ενέργεια της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ να διορίσει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο στη θέση του προέδρου της ομάδας επισκίασε τις πολύ σοβαρότερες τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τη δραματική κατάσταση που περνά ο κόσμος, και να αποτελέσει από χθες το βράδυ ακόμη και… δεύτερο θέμα στα δελτία των πολιτικών ΜΜΕ.

Κατά συνέπεια, η κίνηση της ιδιοκτησίας έχει εκ των πραγμάτων πλέον και άλλο χαρακτήρα, πέραν του καθαρά ποδοσφαιρικού, αθλητικού. Ως οπαδό, ο διορισμός του Ν.Κ. με ξένισε, με εξέπληξε, γεννώντας μου εύλογα ερωτήματα για τις δεύτερες σκέψεις της ιδιοκτησίας. Θα δείξει και οι αποφάσεις της θα κριθούν στον χρόνο.

Όμως, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού ουδεμία σχέση είχε ή έχει με τον χώρο του ποδοσφαίρου και δύο φορές στις προγραμματικές δηλώσεις του είπε… Συνασπισμός αντί Παναθηναϊκός και σε μεγάλο βαθμό ακούστηκε περισσότερο σαν Γ.Γ.Α. παρά ως πρόεδρος του ΠΑΟ.

Οι υποστηρικτές της κίνησης της ιδιοκτησίας επικαλούνται την πρόθεσή της για εξυγίανση του αθλητισμού, για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού, τη σοβαρότητα του πρώην πολιτευτή και τόσα άλλα, που κατά κύριο λόγο ακούγονταν χθες από τον φιλικό προς την ιδιοκτησία NovaSport (94,6). Βέβαια, θετικοί προς την ενέργεια της ιδιοκτησίας ήταν οι δημοσιογράφοι και σχολιαστές και όχι η πλειονότητα των φίλων και οπαδών που συμμετείχαν μέχρι αργά στις εκπομπές του σταθμού. Εντελώς διαφορετική η κατάσταση στον Σέντρα FM 103,3 και κυρίως στην εκπομπή του Στέλιου Μαρκάκη, όπου οι εξελίξεις στην καλύτερη περίπτωση αποτέλεσαν αντικείμενο… ανεκδότων.

Κύριο επιχείρημα των υπερασπιστών των ενεργειών της ιδιοκτησίας η (δυνητική) βοήθεια, συνδρομή του νέου προέδρου στο θέμα του Γηπέδου στον Βοτανικό. Αλλά και η ευφράδεια, τα καλά ελληνικά του πρώην πολιτικού.

Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, επί ημερών Ν.Κ. ο Συνασπισμός συμφωνούσε με την αλλαγή του νομικού πλαισίου στο ζήτημα του Γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης και της μεταφοράς των εμπορικών χρήσεων στον Σωκράτη Κόκκαλη. Αργότερα ο ίδιος πολιτικός φορέας επικαλούνταν οικολογικές ευαισθησίες (…γνωστά τα ανέκδοτα με τους… κορμοράνους) για να θέσει εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Και προσώρας είναι αποτελεσματικός.

Όσο για τα καλά ελληνικά του νέου προέδρου σε μία εποχή όπου ο πολύς κόσμος αισθάνεται όλο και μεγαλύτερη αποστροφή προς τους πολιτικούς και την… ξύλινη γλώσσα τους, η επαναφορά στο προσκήνιο ενός από τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος (οι παλιότεροι θα ενθυμούνται και το… Ειδικό Δικαστήριο) μένει να φανεί στην πράξη πώς θα καταλήξει. Άλλωστε, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης εξαιρετικά ελληνικά ομιλεί.

Καιρό είχα να φάω τόσο… δούλεμα από φίλους και γνωστούς, με το πιο αμίμητο ενός αγαπημένου "γαύρου" πως μετά τον Κόκκαλη ο δεύτερος καλύτερος πρόεδρος του Θρύλου είναι ο… Τζίγγερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v