Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2010

"Κωλοτούμπα" και στον... ΟΤΕ

Χαμός γίνεται στη Γερμανία και στην Ευρώπη με την Deutsche Telekom, μεγαλομέτοχο του ΟΤΕ, καθώς με αίτημα των αμερικανικών αρχών έγινε έφοδος στο σπίτι του Γερμανού προέδρου της D.T., με τους ανταγωνιστές να ψάχνουν και πάλι για μίζες στα Βαλκάνια.

Το θέμα ανέδειξε (για ακόμα μία φορά) πρώτη η Αριστέα Μπουγάτσου (στη χθεσινή "Ελευθεροτυπία") και το γερμανικό σύστημα ("Der Spiegel") και το αγγλοσαξονικό ("F.T.") κινητοποιήθηκαν μετά το "ψάξιμο" της μαχήτριας συναδέλφου.

Όλο το άρθρο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς η Deutsche Telekom είναι μεγαλομέτοχος του ΟΤΕ, πιέζει ασφυκτικά (σε επίπεδο επιχειρηματικό, κυρίως στο πολιτικό, και όχι μόνο) για να πάρει… κοψοχρονιά και το υπόλοιπο 20% που έχει απομείνει στο ελληνικό δημόσιο.

Κωφεύοντας παράλληλα ακόμη και στις κοινοτικές αποφάσεις για το επίμαχο θέμα της υποχρέωσης των Γερμανών να υποβάλουν "δημόσια πρόταση".

Εν πάση περιπτώσει, η Αριστέα τα αναλύει όλα διεξοδικά και εμείς εστιάζουμε σε μία… λεπτομέρεια που αφορά στην ελληνική πλευρά.

Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα οι κυβερνώντες ποιούν την νήσσαν. Το ΠΑΣΟΚ, που θα ανέστρεφε(!) την πώληση του Οργανισμού στην D.T. και είχε καταγγείλει ως ληστρικό το sharehold agreement, το οποίο είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, συνθηκολόγησε π λ ή ρ ω ς.

Μπορεί μάλιστα να πουλήσει στους Γερμανούς όσο έχει απομείνει να ελέγχει ακόμη. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο τότε αρμόδιος υπουργός Ν. Σηφουνάκης με στόμφο είχε αναγγείλει ότι η D.T. δεν θα διωχθεί -τελικά- από τον ΟΤΕ λόγω δημοσιονομικής δυσπραγίας.

Ανάλογη… συνέπεια εξαγγελιών, λόγων και πράξεων παρατηρείται βέβαια και στο θέμα του καταφανέστατου εμπαιγμού των μικρομετόχων.

Αλλά σιγά, ποιος να ασχοληθεί με τους… επενδυτάκους από τη στιγμή όπου κ α ι αυτή η κυβέρνηση κ ά ν ε ι business as usual… με ξένους και (λιγότερο) με μεγαλοπαράγοντες της εγχώριας αγοράς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v