Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2010

Και όμως, θα παραχωρηθεί μερίδιο της Finansbank!

….Ανακοινώσεις που κατά την πληροφόρησή μας περιλάμβαναν και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προτάσεις για παραχώρηση μεριδίου της Finansbank.

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν συγκεκριμένα από τη στήλη σε σχετική αναφορά της 15ης Ιουλίου με τον χαρακτηριστικό τίτλο "…Η κυβέρνηση επισπεύδει τις εξελίξεις στις τράπεζες". Αναφορά που μπορεί να προκάλεσε διαψεύσεις (ανεπίσημα, πάντα), αρνητικό σχολιασμό για την εγκυρότητα των πηγών μας αλλά και για τη… σωφροσύνη του εγχειρήματος.

Τα ουσιώδη προβλήματα στην πραγματική οικονομία, στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυξανόμενα και πιεστικά, όπως σημειωνόταν λίγο αργότερα με αφορμή τη… σπουδή για να αρθεί το πρόβλημα. Το… στράγγισμα ρευστότητας της αγοράς ήρθε να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα (στις 29/7) εκ νέου η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αρχές Αυγούστου και έπειτα από… διελκυστίνδα θέσεων - αντιθέσεων θεωρούσαμε πιθανότατες τις ΑΜΚ και ειδικά για την Εθνική σημειώναμε πως, αν και επιμέναμε για την εγκυρότητα των πηγών μας, θα σταματούσαμε τις οχλήσεις μας. Μέχρις ότου υπάρξουν νεότερα, που θα δικαιώνουν αυτούς τους 2 - 3 ανθρώπους οι οποίοι αποδεδειγμένα ήξεραν (από μέσα) τι σχεδιαζόταν όλη αυτήν την περίοδο, στο παρασκήνιο.

Οι εξελίξεις τρέχουν, η Εθνική προχωρά σε μία συνδυαστικού χαρακτήρα ενίσχυσή της -παραχωρώντας και μερίδιο της Finansbank- και εμείς εκτιμούμε πως θα υπάρξουν πολλά και ενδιαφέροντα για να αναφερθούμε από… αύριο κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v