Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2010

Στα… χέρια της Fed το επόμενο ποντάρισμα

Η επιβεβαίωση της πρόθεσης της Fed να προχωρήσει σύντομα σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Ο θετικός αντίκτυπος από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed κατάφερε να κρατήσει σε θετικό έδαφος τη Wall έως το πέρας της συνεδρίασης. Αυτά αναφέρονται σε σχετικό θέμα του euro2day (12/10), καθώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν το επόμενο μεγάλο κόλπο.

Εάν θα τους βγει και θα αναδειχθεί σε πολύ μεγάλη ευκαιρία ή σε μεγάλη παγίδα εξαρτάται από το σύστημά τους, από τις ισορροπίες που διαμορφώνονται διεθνώς και βεβαίως από το αν και σε ποιον βαθμό θα ακολουθήσουν τα ξένα χρηματιστήρια.

Οι προθέσεις όμως της Ουάσιγκτον, της Fed (που καλό είναι να θυμόμαστε πως έχει για μεγαλομετόχους τα ισχυρότερα επενδυτικά - χρηματοοικονομικά σπίτια και οικογένειες των ΗΠΑ) είναι περισσότερο από προφανείς.

Ποντάρουν στη "νέα" ρευστότητα αναφερόταν αρχικά από τον "ΜΕΤΟΧΟ" και στη συνέχεια από τη στήλη (στις 8/10) και θα επιμείνουμε από τη στιγμή όπου το σχέδιο προχωρά όπως το έχουν προγραμματίσει οι ΗΠΑ.

Τεχνικά και με τη βοήθεια των στοιχείων που αντλούμε από την eZMarket το… ποντάρισμα δείχνει να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η διαγραμματική απεικόνιση δύο πολύ βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall είναι κατατοπιστική.

Το αν θα εξελιχθεί σε… ανοδική ευκαιρία ή ακόμη σε παγίδα στα υψηλά, όπως αναφερόταν προ ημερών, θα φανεί προς το τέλος της χρήσης.

Στα υπόψη και σε εγρήγορση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v