Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική πνοή στη Wall από τη Fed

Η επιβεβαίωση της πρόθεσης της Fed να προχωρήσει σύντομα σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel.

Η επιβεβαίωση της πρόθεσης της Fed να προχωρήσει σύντομα σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel.

Ο θετικός αντίκτυπος από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed κατάφερε να κρατήσει σε θετικό έδαφος την Wall έως το πέρας της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, η δημοσίευση των πρακτικών της Fed τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι σύντομα η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε έναν δεύτερο γύρω ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Στο εταιρικό μέτωπο, το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε επικεντρωμένο στα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Intel που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι JP Morgan Chase, General Electric και η Google.

Επιπλέον, συνεχίζεται ο χορός των συγχωνεύσεων και εξαγορών στις ΗΠΑ καθώς η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε την εξαγορά της King Pharmaceuticals έναντι 3,6 δισ. δολαρίων με τη μετοχή της δεύτερης να ενισχύεται σχεδόν 40%.

Παράλληλα η μετοχή της Avon ενισχύθηκε 4% μετά από φήμες ότι η L’ Oreal ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρίας καλλυντικών.

Κέρδη και για τη μετοχή της Wal-Mart καθώς ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο θα πωλείται από τα καταστήματα της εταιρίας το νέο iPad.

Στην αγορά εμπορευμάτων, κάτω από το νέο ιστορικό υψηλό της Δευτέρας διαμορφώθηκε ο χρυσός και συγκεκριμένα στα 1.350 δολ. σημειώνοντας ημερήσια πτώση 0,3%, ενώ η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα κατά 0,7% στα 81,65 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε σημαντικά κέρδη 2% στα 2,60 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,3% στα 25,82 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,09% στις 11.020,40 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,38% στις 1.169,77 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,65% στις 2.417,92 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε μόλις 0,19% στις 6.661,59 μονάδες, ο DAX 30 με πτώση 0,08% στις 6.304,57 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα 0,52% στις 3.748,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v