Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2010

ΟΤΕ: Εξελίξεις και... παρασκήνιο

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ , απ' όπου πολλοί περιμένουν να μάθουν αφενός τα πρόσωπα της νέας διοίκησης και αφετέρου την… τύχη εκκρεμοτήτων που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον Οργανισμό.

Οι της Deutsche Telekom είναι λογικό να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Οι τελευταίες πληροφορίες(*) ήθελαν η κυβέρνηση και οι Γερμανοί να έχουν καταλήξει σε Έλληνα κοινής αποδοχής για διάδοχο του Παναγή Βουρλούμη.

Από αυτήν την άποψη, έχει ενδιαφέρον, και ενδεχομένως να μην είναι και τόσο τυχαίο, πως στο διεθνές συνέδριο τηλεπικοινωνιών θα βραβευτεί ο επικεφαλής της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ως μάνατζερ της χρονιάς.

Όμως, τα διοικητικά του ΟΤΕ πιθανολογείται πως θα έχουν… ουρά, αφού εκκρεμούν απαντήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχετικά ερωτήματα, που αφορούν άμεσα σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή σε εκκρεμότητες που δεν διευθετούνται.

Από το θέμα της εξόδου των μετοχών του Οργανισμού από το χρηματιστήριο της Wall (παράλληλα με τις μετοχές της Deutsche Telekom), μέχρι τη μη συμμόρφωση με την κοινοτική απόφαση για εκδήλωση δημόσιας πρότασης από την πλευρά του μεγαλομετόχου.

Σύμφωνα με τα ερωτήματα, μετά τις έρευνες των δικαστικών αρχών της Γερμανίας για υποθέσεις δωροδοκίας των γερμανικών εταιριών Daimler, Siemens, ThyssenΚroupp και Man, τώρα οι εισαγγελικές αρχές της Βόννης, και πάλι, έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών για δικαστική συνδρομή, ερευνούν υποθέσεις δωροδοκίας της γερμανικής εταιρίας Deutsche Telekom.

Συγκεκριμένα, διεξάγεται έρευνα για υποθέσεις δωροδοκίας της εν λόγω εταιρίας σε χώρες των Βαλκανίων, με σκοπό να διευρύνει την παρουσία της στην περιοχή.

Την περίοδο αυτή, η Deutsche Telekom εξαγόρασε εταιρίες στο Μαυροβούνιο και στα Σκόπια όπως και τον ελληνικό ΟΤΕ, ο οποίος μέσω θυγατρικών έχει παρουσία σε πολλές βαλκανικές χώρες

(*)Σχετικά όσα ανέφερε η Μάρω Τσαντήλα (στις 18/10), με εύγλωττο τίτλο… "Θέμα χρόνου οι διοικητικές αλλαγές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v