Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2011

Ψάχνει παντού ο Ισίδωρος Ντογιάκος…

Από τους εμπειρότερους εισαγγελείς Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος(*) αναλαμβάνει την υπόθεση διερεύνησης του «χρηματιστηριακού ράλι ΕΤΕ - Alpha Bank».

Επί της ουσίας καλείται να... βγάλει τα κάστανα από μία φωτιά που, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ξεκινά από τη Νέα Υόρκη, φτάνει στην Αθήνα (περιλαμβάνει λίγο από Λονδίνο) και αφορά όχι μόνο στις υποκείμενες αγορές αλλά και στα Παράγωγα και στα δικαιώματα επί μετοχών της Εθνικής (στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.) καθώς και στην αντιστάθμιση (arbitrage) που έγινε μεταξύ των δύο τραπεζικών μετοχών(**) κυρίως στο Χ.Α.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, έχει γίνει αποδέκτης στοιχείων που στρέφουν τις ελληνικές αρχές να ζητήσουν αμέσως τη συνδρομή των Αμερικανών συναδέλφων τους.

Με βάση τις ίδιες πηγές, κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, καθώς η εμπλοκή τόσων ξένων συμβούλων (και από τις δύο πλευρές) απαιτεί την επιβεβαίωση της ομαλής λειτουργίας των περίφημων «σινικών τειχών».

Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη και χωρίς καμία αμφισβήτηση η διασφάλιση της «στεγανότητας» εμπιστευτικών πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στα χέρια τους για σχεδόν έναν μήνα αρκετοί (εν τέλει) άνθρωποι-κλειδιά και παράγοντες.

(*) Σχετικό ρεπορτάζ από την έγκυρη συνάδελφο Κατερίνα Κατή (σημερινή «Ελευθεροτυπία»).

(**)… και μόνο το σταθμισμένο διάγραμμα των δύο μετοχών (με τη σημαντική απόκλιση στην τιμή των ΕΤΕ - Alpha Bank) καθιστά υποχρεωτική την εξέταση στοιχείων για το… ιδιότυπο arbitrage όσων γνώριζαν ή εκτιμούσαν ή προεξοφλούσαν -αν θέλετε- τη σχέση ανταλλαγής. Κατά την εκτίμησή μας, αυτό το κοινό διάγραμμα αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό μέρος της διερευνώμενης υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v