Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2011

Ξέρει πού ψάχνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

…Ξεκίνησε ήδη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο έλεγχος των χρηματιστηριακών συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα επί των τίτλων της Εθνικής και της Alpha Bank, διαβάζουμε σε σχετική αναφορά του euro2day.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ε.Κ. θα απευθύνει σύσταση προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα «…ζητώντας τους να είναι εξαιρετικά συνεπή ως προς την τήρηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αλλά και των Αρχών της κεφαλαιαγοράς».

Νουνεχής και γνώστης της αγοράς -κυρίως δε του παρασκηνίου και των μηχανισμών που κινούνται πίσω από αυτό- ο Αν. Γαβριηλίδης, είμαστε πεπεισμένοι πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός.

Λίγο ως πολύ η χρηματιστηριακή… πιάτσα γνωρίζει «σημεία και πράγματα» που έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, έχει εστιάσει σε περίοπτες αναλύσεις ξένων οίκων και περιμένει να τελεσφορήσει η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ομάδα της Ε.Κ. -αποτελεί κοινό μυστικό πως- έχει ισχυρές ενδείξεις στα χέρια της (γι' αυτό άλλωστε και βγαίνουν στον αέρα τα περί ελέγχων) και ψάχνει σε πολύ συγκεκριμένους κωδικούς ενός δικτύου που εμπλέκει «εγχώρια και ξένα σπίτια», αναδοχές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Εκτίμηση της στήλης είναι πως ο Αν. Γαβριηλίδης και η ομάδα του μπορούν να είναι ουσιαστικοί και, επειδή «χοντραίνει η κατάσταση», η δημοσιοποίηση ορισμένων στοιχείων, μερικών ονομάτων και διευθύνσεων θα έκανε καλό στην αγορά. Ειδικά αυτήν την περίοδο.

Επικροτεί η στήλη και περιμένει, όπως η πλειονότητα των ενεργών παικτών του Χ.Α.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v