Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2011

ΕΤΕ-Alpha: Περιμένοντας τις αντιδράσεις των ξένων

…και φτάσαμε αισίως για δεύτερη φορά έπειτα από σχεδόν ΔΕΚΑ χρόνια στα… ίδια.

Ο λόγος για το θέμα των ημερών και την «υπόθεση ΕΤΕ - Alpha Bank», με τους παλιότερους να συγκρίνουν τα αντίστοιχα σταθμισμένα διαγράμματα (και συμπεριφορές) των δύο τραπεζικών μετοχών του Νοεμβρίου του 2001.

Αναμφίβολα εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες, πολύ πιο δραματικές και πιεστικές για την ελληνική οικονομία, τη χώρα και βεβαίως για τον τραπεζικό κλάδο, τους ίδιους τους δύο ομίλους και τις διοικήσεις τους.

Όπως επίσης η «υποδοχή» των τελευταίων εξελίξεων από ξένα ΜΜΕ, τον γερμανικό Τύπο, τους εμπλεκόμενους δανειστές της τρόικας.

Θα έχουν ενδιαφέρον οι από εδώ και πέρα εξελίξεις, συνέπειες, πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο στις 24 - 25 Μαρτίου.

Η Bundesbank ήταν σαφής, με την ελληνική πλευρά να χαμηλώνει -εκ των υστέρων πάλι- τον πήχη σε μία συγκυρία όπου ο Στρος Καν «καρφώνει» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή, στο Χ.Α. είναι προφανές πως τα βραχυπρόθεσμα κεφάλαια που έχουν… πονταριστεί από την αρχή του έτους είναι πολλά (θα λέγαμε εξαιρετικά πολλά για τις αντοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, που αν δεν προσεχθεί μπορεί να σκάσει με… πάταγο).

Εξαιρετικά λεπτά, σύνθετα και «πονηρά» τα συμφέροντα που διακυβεύονται, παίζονται σε αυτήν την ιστορική καμπή της χώρας.

Εκ των πραγμάτων η προσοχή μας παραμένει -και βραχυπρόθεσμα- στη συμπεριφορά πρωτίστως της Alpha Bank και δευτερευόντως της Εθνικής(*).

(*) Ειδικά για τη μετοχή της Εθνικής θα εμμείνουμε στην προσυνεδριακή προσέγγισή μας στις 21/2 και συγκεκριμένα: «…πρακτικά για τη μετοχή της ΕΤΕ όλο αυτό που… συνέβη στη συνεδρίαση της Παρασκευής δεν στάθηκε ικανό να "δοκιμάσει" την κρίσιμη ζώνη αντιστάσεων από τα 7,0 έως τα 8,1 ευρώ».

ΣΗΜ. Σε μία τόσο «πονηρή» περίοδο, όχι μόνο για τις ΕΤΕ - Alpha Bank ή τις ελληνικές τράπεζες αλλά για την ίδια τη χώρα, η αγορά θα πρέπει να «καταπιεί», δηλαδή, «…πως οι δύο πλευρές συζητούσαν επί έναν μήνα, με το Μαξίμου ενήμερο, την ΕΚΤ φορτικά πιεστική, την ΤτΕ να εμμένει στις παραινέσεις της, μία τόσο καθοριστικής σημασίας κίνηση», όπως μας υπενθύμιζε χθες το βράδυ κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας.

«Ανεβάζουμε» επικαιροποιημένο διάγραμμα της Alpha Bank (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket) γιατί η τεχνική ανάλυση δείχνει πως υπάρχει και συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v